Ştiinţa NU POATE explica misterul norului, care în fiecare an coboară pe Muntele Tabor (FOTO+VIDEO)

168522input_file0111327

Meteorologii nu reusesc sa explice stiintific coborarea misteriosului nor pe locul Schimbarii la Fata a Domnului.

Ştiinţa nu poate explica misterul norului, care în fiecare an coboară pe Muntele Tabor unde, potrivit Bibliei, a avut loc Schimbarea la Faţă a Domnului.

Serghii Mirov, un participant în cercetarea organizată în această vară de către grupul de lucru pe teme privind semnele miraculoase al Comisiei Teologice Sinodale, asigură că ancheta a fost realizată de meteorologii ruşi şi israelieni.

107784

Potrivit acestuia, după însumarea rezultatelor, experţii au concluzionat că ceaţa nu poate fi generată în aerul uscat şi la o astfel de temperatură.

Mirov a mai subliniat că „norul de binecuvîntare care coboară” apare numai în zona mînăstirii ortodoxe. El a mai relatat că, pe timpul slujbei (fenomenul miraculos se întîmplă la sărbătoarea ortodoxă a Schimbării la Faţă), o sferă luminoasa puternic-vizibila de ceaţă îi înconjoară pe credincioşi, după care norul apare deasupra crucii Bisericii Schimbării la Faţă, crescînd în dimensiuni şi coboară peste credincioşi, acoperindu-i şi înconjurîndu-i în umezeala binecuvîntată dătătoare de viaţă.

maxresdefault

La rîndul său, Pavel Florenski, academician al Academiei Ruse de Ştiinţe Naturale şi şef al grupului de lucru privind semnele miraculoase, a declarat că echipa sa a examinat aspectul Focului Sfînt (Lumina Sfîntă) din Biserica Sfîntului Mormînt a Ierusalimului, în ajunul Paştelui, cu ajutorul unor extrem de moderne şi exacte echipamente.

„Concluzia este simplă: aspectul de foc este produs de fenomenele piezoelectrice puternice din biserică şi teritoriile adiacente, similare cu cele care au loc în timpul furtunilor, dar fără să existe vreo furtună… Prin urmare, acest lucru înseamnă că evenimentul poate fi considerat unul miraculos”, asigură acesta.

httpv://youtu.be/pEkq8h153yA

Sursa: logos.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.