Trei principii de bază în educația copiilor

copii la biserica

Atunci când copiii sunt sănătoşi, normali, cum să ne comportăm în mod corect pentru ca ei să crească în continuare cât se poate de sănătoşi psihic?

Primul şi cel mai important lucru este pacea din familie, iar pacea din familie se dobândeşte printr-un singur mijloc: cineva din familie trebuie să se smerească.

În al doilea rând, arătaţi-i copilului credinţa voastră în Dumnezeu. Mergeţi cu el la biserică, citiţi împreună cu el cărţi bune.

În al treilea rând, părinţii şi copiii trebuie să trăiască în sinceritate, aşa încât copiii să nu se înveţe să înşele, să mintă, să linguşească. Asta se obţine doar prin exemplul personal. Să nu spuneţi că nu cumpăraţi blugi pentru că n-aveţi bani, ca după aceea să cheltuiţi pe altceva. Trebuie să spuneţi cinstit că bani sunt, dar nu puteţi să-i daţi pe blugi fiindcă este nevoie de ei pentru un alt lucru, mai necesar. Este foarte important ca în familie să nu ne purtăm cu viclenie, să nu înşelăm.

Preotul Gheorghe Romanenko – paroh al bisericii din satul Borisovo, regiunea Moscovei si medic cunoscut, specialist în psihiatria pediatrică.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.