Uitaţi-vă mai puţin prin mass-media zilele acestea, e multă ură şi dezbinare, minciună şi ipocrizie

Nu încurcaţi biserica cu slujitorii ei şi nici pe slujitorii bisericii nu îi băgaţi pe toţi în aceiaşi oală şi îi faceţi terci. Suntem diferiţi fiecare in parte, unici fiecare in parte, toţi nădăjduind la pace şi bună înţelegere.

Uitaţi-vă mai puţin prin mass-media zilele acestea, e multă ură şi dezbinare, minciună şi ipocrizie. Să înălţăm mintea la Dumnezeu să ne lumineze ce să facem. Fiţi paşnici şi înţelepţi căci zace ţara de ură!

***

Când mintea este plină de agitație, mânie sau chiar ură atunci nu poate gândi sănătos, curat sau limpede. Toate le vom plăti la un moment dat fiecare în parte în fața lui Dumnezeu.

Bucurie şi pace vă doresc!

Părintele Ioan Danci

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

 1. Peter spune:

  Trebuie sa le masuram pe toate dupa Sfanta Scriptura si dupa invataturile Parintilor, asa cum ne invata Sfantul Ignatie Briancianinov. Dar mai trebuie sa avem in minte si inca un lucru : cel ce face binele cu credinta in Dumnezeu, isi ascune lucrarea si se bucura mai mult de defaimare decat de lauda, pentru ca el stie ca nu e plata adevarata decat cea de la Dumnezeu. Cea de la oameni e intotdeuna amestecata cu amar.
  Am cunoscut un Preot de tara, cu viata Sfanta, lucrand la padure ca sa isi hraneasca familia, pe care il cautau oameni din toata tara pentru rugaciuni si pe multi tamaduia, dar nu il ridica nimeni in slavi, ci il vorbeau mai mult de rau, inclusiv frati de ai sai de preotie. El insa si-a continuat lucrul pentru Hristos, pana la moarte. Pentru fiecare avea leacul potrivit si nu era gand in mintea cuiva care sa ii fie ascuns. Cu banii pe care oamenii ii mai lasau pentru osteneala, a ridicat o Biserica, pentru ca oamenii sa fie pururea pomeniti atat cat va sta Biserica in picioare. El nu a luat nimic pentru sine, ci muncea din greu. E mult de povestit si nu e locul acuma. Dar trebuie sa vedem cum lucra Dumnezeu cu fiecare om in parte, facandu-i cunoscut si aducandu-l din celalalt capat de tara sa gaseasca vindecare. Am vazut mai tarziu cum Dumnezeu a adus un om dintr-un capat de lume la celalalt ca sa spuna cuiva cateva vorbe de folos si numai Dumnezeu stie care e folosul si cum vor lucra vorbele.
  Pe de alta parteavem pe cei care fac binele si fac parada de asta, …. judecati cum v-am spus dupa invataturile Sfintilor. Lucrarea Lui Dumnezeu e cu fiecare suflet in parte, dupa cum e si spovedania, adica credinciosul, preotul si Hristos de fata, nu multimi de oameni si preotul la tribuna (sau vedeta de youtube), in nici un caz cu atitudine de flecar sau mare intelept.
  Cautati fratilor si o sa aflati, fiecare, dupa ce ii da lui Dumnezeu, iar in privinta celorlalti, preti sau mireni, Dumnezeu o sa ii judece.
  Doamne ajuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.