Uneori nu ne dăm seama de ceea ce avem pâna când nu-l pierdem

barbat-femeie-pereche-tineri-casatoriti-fotografie-rupta

În timp ce soţia mea servea cina, i-am luat mâna şi i-am spus:.” Trebuie să-ţi vorbesc”. Ea a dat din cap şi a mâncat calmă. Am văzut durerea în ochii ei …. acea tristeţe care îmi blochează gura …mi-am făcut curaj şi i-am spus: ” Vreau să divorţăm”. Ea dezgustată de întrebarea mea a spus încet:” De ce?”.

În acea noapte nu am vorbit şi ea a plâns toata noaptea. Eu ştiam ca ea voia să înţeleagă ce se întâmplă cu căsătoria noastră, dar nu am putut răspunde ….a pierdut inima mea, din cauza altei femei … Ana! Eu n-o mai iubeam așa de mult pe soţia mea … am fost aşa de trist … m-am simțit vinovat, motiv pentru care am semnat actul de separare, care ar spune că soției mele iar rămâne casa, mașina și 30% din magazin.

Atunci când a văzut actul de separare l-a rupt în o mie de bucăţi ”Cum?! Am petrecut zece ani din viața noastră împreună și acum mă lași pentru alta?!”. Mă simt aşa de rău pentru tot acest timp pierdut cu mine … pentru toate energiile …. dar nu am putut face altceva … acum o iubesc pe Ana.

Dintr-o dată soția mea a început să urle şi a plâns continuu. Era furioasă şi dezamăgită …. ideea de divorţ a început să devină realitate. Ziua următoare m-am întors acasă şi am găsit-o stând la biroul ei în dormitor … scria, nu am mâncat nimic la cină și m-am dus la culcare … am fost foarte obosit dupa o zi petrecută cu Ana.

În noapte m-am trezit şi am văzut-o pe soţia mea tot acolo la birou … M-am întors şi am continuat să dorm. Dimineaţa următoare soţia mea s-a prezentat la mine, cu niște condiţii pentru a ” accepta divorțul”.

Nu a vrut casa, nu a dorit nici mașina …și nici magazinul. Mâine începea o nouă lună, în acea lună ar trebui să trăim ca şi cum nimic nu sa întâmplat raţionamentul său a fost simplu:” Fiul nostru are examene în această lună și nu trebuie să-l îngrijorăm cu problemele noastre.” Am fost de acord, cu toate acestea, ea a făcut o a doua cerere. ” Trebuie să ne amintim de ziua în care am fost căsătoriți, atunci când m-ai luat în braţe şi m-ai dus în dormitorul nostru pentru prima dată. … dar în această lună , în fiecare dimineaţă trebuie să mă iei în brațe până la ușa de ieșire”.

Am crezut că și-a pierdut mintea, dar am fost de acord ca să nu strice vacanţa de vară. I-am povestit Anei. Ana care a început să râdă spunând: ” Indiferent de ceea ce trucuri a inventat soţia ta … spune-i că ești al meu” .

De mult timp eu și soția mea nu am avut o lungă “confidenţialitate”, aşa că când am luat-o prima zi în braţe am fost atât de jenat …. dar fiul nostru a fost în urma noastră și ne aplauda spunând : ” Tată ești tare, ai luat-o pe mama în braţe “! Cuvintele lui erau ca un cuţit în inima mea …. am mers zece metri, cu soţia mea, în braţe ….

Ea a închis ochii şi a spus încet:. ” Nu-i spune nimic despre divorţ ..te rog” . Am fost de acord . Am lăsat-o la uşă şi ea a ieşit, şi a plecat să ia autobuzul pentru a merge la muncă. A doua zi, am fost mai relaxat … ea se sprijinea pe pieptul meu .. Am simțit parfumul ei pe bluza mea. Am realizat ca a trecut mult timp de când nu m-am mai uitat la ea, deoarece am uitat …. am realizat ca nu mai e atât de tânără … câteva riduri pe față, fire de păr albe. ….!

M-am întrebat: “ce am făcut de am redus-o, astfel? ” A patra zi, luând-o în braţe, cum se întâmplă în fiecare dimineaţă am simţit că intimitatea s-a întors la noi .. .. aceasta a fost o femeie care mi-a dat zece ani din viaţă și tinereţea ei, un copil …. , pentru că urma să ne apropiem mai mult şi mai mult. Nu am spus nimic din respect pentru Ana!.

Fiecare zi a fost mult mai uşor să o ridic și a trecut luna repede. Credeam că am fost obișnuiți să o ridic, şi pentru că fiecare zi care a trecut o simțeam mai lejeră. Într-o dimineaţă ea a fost indecisă cu ceea ce să poarte … a încercat totul, şi a zis:” Hainele îmi sunt mari”. Mi-am dat seama că ea a pierdut în greutate … Deci, de accea era așa de uşoară, am realizat brusc că a fost în depresie … prea multă durere şi suferinţă.

Fară să îmi dau seama am atins părul ei … fiul nostru, a intrat brusc în camera noastră şi a spus:” Tati e timpul pentru a o duce pe mama în braţe (pentru el a devenit un moment fundamental al vieţii sale). Am luat-o pe soţia mea în brațe am simțit un fior care a schimbat modul în care vedeam divorțul. A, început să o iau ca prima dată când am luat-o acasă atunci când ne-am căsătorit … … Am vrut să plâng.

Ultima zi am făcut același lucru și a spus:” Nu mi-am dat seama că am pierdut intimitatea cu tine”. Fiul nostru a trebuit să meargă la şcoală şi l-am însoţit eu cu mașina. Soția mea a rămas acasă. M-am dus la muncă .. dar la un moment dat am trecut prin fața casei lui Ana m-am oprit .. şi am fugit în sus pe scări … ea mi-a deschis uşa şi i-am spus: ”Iarta-ma .. dar nu vreau sa divorţez de soţia mea “… s-a uitat la mine , şi a spus: ” Eşti nebun? ” I-am răspuns:” Nu .. e doar că îmi place soţia mea … a fost un moment de plictiseala si rutina in care ne-am departat .. dar acum mi-am dat seama de adevăratele valori ale vieţii, azi am dus-o în braţe, mi-am dat seama că trebuie sa o fac pentru restul vietii mele! ”

Ana mi-a dat o palma si mi-a inchis usa in fata. Eu mergand în jos pe scări repede, am condus şi m-am oprit într-un magazin de flori. I-am cumpărat un buchet de trandafiri si fata de la magazin mi-a spus: ”Ce vreti sa scrieti pe bilet? ”:” Nu imi pasă de nimic dar o sa te iau în braţe în fiecare zi din viaţa mea până ce moartea ne va desparti “Am venit degraba acasa, am urcat scările şi am fugit sus în camera fericit şi cu un zâmbet pe buze, dar soţia mea …… a fost pe jos … morta.

Ea lupta impotriva cancerului!. Şi eu în loc sa imi dau seama ce se intampla.. am fost ocupat cu Ana. Sotia mea mi-a cerut accea perioada de timp pentru ca, ea ştia că era pe moarte. ”Deci… ca fiul nostru să nu sufere traume i-a rămas imprimat în memorie ca are un tată minunat şi o mamă iubitoare. ”

Acestea sunt detaliile care contează într-o relaţie … nu casa …. nu masina …. nu bani … acestea sunt lucruri trecatoare, care par să creeze o viata frumoasa si o casnicie perfecta. Sa încercăm întotdeauna să ne păstram căsnicia fericită … intotdeauna sa ne amintim prima zi a acestei frumoase povesti de dragoste.

Articol relatat de portalul ortodoxia.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.