Va veni potopul peste noi…

Parintele Calistrat Chifan2

Va veni potopul peste noi, când Dumnezeu nu va putea răbda până în capăt fărădelegile noastre! Când ai un copil îi lungeşti un pic urechile ca la măgăruş.. (azi noi o numim persecuţie şi trebuie să fii dat pe mâna autorităţilor). Dar se pare că din acel copil, iese un om vrednic. Pentru că atunci când un copac este strâmb, îl legi, când o ceapă are prea multe foi le răreşti, când o roşie are prea multi vlăstari (copili) îi rupi, florile când sunt prea multe într-un pom, mai răreşti din ele, ca să crească fructele mari şi bogate.

Iar acesta se cheamă EDUCAŢIA MORALĂ! În schimb cei care cresc cu toate libertăţile depline, cum au crescut şi oamenii pe pământ, uitând de Dumnezeu, pentru ei vine moartea sufletului mai înainte de moartea trupului. Adică se întâmplă să se retragă Duhul Sfânt din oameni, iar oamenii nu mai fac faptele duhului. Care sunt acestea: războiele, crimele, hoţiile, violurile, acest „Isis” aceşti oameni descreieraţi în care nu stă Duhul lui Dumnezeu. Societatea noastră este într-o lipsă de Duh Sfânt, într-o lipsă de lumină. Noi nu mai vrem lucruri normale, vrem lucruri anormale, pe care tot le trâmbiţăm la televizor, popularizate prin lege, susţinute prin parlament. Şi aşa chemăm mânia lui Dumnezeu peste noi! Să ne amintim de Sodoma şi Gomora: „Şi apropiindu-se Avraam, a zis: „Pierde-vei, oare, pe cel drept ca şi pe cel păcătos? Poate în cetatea aceea să fie cincizeci de drepţi: pierde-i-vei, oare, şi nu vei cruţa tot locul acela pentru cei cincizeci de drepţi, de se vor afla în cetate? Nu se poate ca Tu să faci una ca asta şi să pierzi pe cel drept ca şi pe cel fără de lege şi să se întâmple celui drept ce se întâmplă celui necredincios! Departe de Tine una ca asta! Judecătorul a tot pământul va face, oare, nedreptate?” Zis-a Domnul: „De se vor găsi în cetatea Sodomei cincizeci de drepţi, voi cruţa pentru ei toată cetatea şi tot locul acela”. ; poate să fie numai patruzeci şi cinci; pentru lipsa a cinci pierde-vei, oare, toată cetatea?” Zis-a Domnul: „Nu o voi pierde de voi găsi acolo patruzeci şi cinci de drepţi”. „Dar de se vor găsi acolo numai patruzeci de drepţi?”; „Nu o voi pierde pentru cei patruzeci!” Dar de se vor găsi acolo numai treizeci de drepţi?” Zis-a Domnul: „Nu o voi pierde de voi găsi acolo treizeci”.Stăpânului meu! Poate că se vor găsi acolo numai douăzeci de drepţi””Nu o voi pierde pentru cei douăzeci”.Dar de se vor găsi acolo numai zece drepţi?” „Pentru cei zece nu o voi pierde”.(Geneza 18, 24-33)

Iar eu vă pun o întrebare, când vine o catastrofă sau o nenorocire peste lume, în locul unde s-a abătut aceasta catastrofă oare erau cinci drepşi? Acesta este întrebarea care trebuie să răsune în mintea noastră. Părinte, a fost cutremur, au venit puhoaie de apă, a fost război, s-a şters tot de pe faţa pământului, a ras tot, s-a topit tot cu foc şi cu pucioasă.. Iar eu vă întreb pe dvs, ca idee narativă, nu ca idee biblică: Oare în cetatea aceea, nu erau prunci mici? Oare în cetatea aceea nu erau copii nevinovaţi? Oare în cetatea aceea nu erau oameni simpli, umili şi cuminţi? De ce a trebuit să îi ardă cu foc? Pentru că nu se poate dintr-un om strâmb să scoţi un om drept! Nu se poate din oameni ticăloşi, să scoţi oameni virtuoşi! De aceea Dumnezeu i-a pierdut pe toţi. Ei.. când o sa ne încerce şi pe noi, vreodată cu ispite de acest fel, „Doamne Fereşte!” să ne aducem aminte ca noi ne-am înstrâmbat. Şi înstrâmbându-ne noi, am înstrâmbat şi pe pruncii noştri. De aceea trebuie să îi educăm, să îi creştem şi să îi protejăm. Astăzi să fim conştienţi de fapul că Duhul Sfânt este cel care a coborât din cer foc, peste Sodoma si Gomora!

Parintele Calistrat Chifan – Predica video AICI

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.