A te supune soțului nu înseamnă a-i mirosi ciorapii murdari, a-l descălța de ciorapi și nici a-i admite toate mojiciile

constantin-necula

Ce înseamnă să te supui soțului și ce înseamnă să-ți iubești soția?

Fiecare are câte un model de supunere și câte un model de iubire clar. Cred că a te supune soțului nu înseamnă a-i mirosi ciorapii murdari, a-l descălța de ciorapi și nici a-i admite toate mojiciile. Dacă cel mai bun prieten este cel care te apără de tine însuți, înseamnă că cea mai bună soție este cea care te apără pe tine de tine însuți.

Haideți să o luăm duhovnicește, dar practic. A te supune soțului nu înseamnă că dacă el vine beat acasă și vomită în bucătărie, tu ești obligată de fiecare dată să spui: „Bună, iubitule, gândim pozitiv. Ai avut o indigestie pe bază de 3 litri de vin? Te-a afectat berica, iubitule?” Nu, îl pui pe tâmpit, dimineața, să spele pe jos”

Părintele Constantin Necula

httpv://youtu.be/YiDElKH6Ryg

loading...

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

 1. Mirela Otilia Halmagean spune:

  Se pare că pentru anumiți bărbați este mai usor să le ceară sotiilor lor să se supună decât să aplice versetul care spune: ” Bărbaților, iubiți- va soțiile asa cum a iubit Hristos Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea.”

 2. Carmen spune:

  A te supune bărbatului, înseamnă a fi alături de el la greu ,că la bine sunt toti ,a-l îngriji ,a-i spune seara la culcare noapte bună sarutandu-l , a-i arată respect voința de a fi alături tot timpul chiar și atunci când crezi că nu merită , arată iubire și vei primi iubire !

 3. Metatron spune:

  Respect pentru tine Carmen.

 4. ioan spune:

  Versetul este: „Bărbaților, iubiti-va femeile precum si Hristos a iubit Biserica.”, si are sensul de Bărbaților iubiti-va femeile pentru ca si Hristos a iubit Biserica. Apostolul Pavel clarifica si mai mult aceasta: ” Barbatul sa-si iubească femeia ca pe propriul trup”, iar porunca a doua din decalog este „Sa iubești pe aproapele tau ca pe tine însuți”.
  Așadar apostolul Pavel care cunoștea foarte bine Scripturile nu putea sa facă o asemenea eroare si sa ceara bărbaților sa-si iubească femeile la fel de mult cum Iisus Hristos a iubit Biserica pentru ca este imposibil. Nici un om nu poate iubi cu aceeași intensitate cu care iubește Dumnezeu. Daca veiti citi intregul capitol 5 Efeseni, veti înțelege ca sensul căsătoriei nu este acela ca să-ți fie cat mai bine tie, ci este acela ca sotii sa se sfințească unul pe celalalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.