Cum vă legaţi singuri sărăcia de gard

Să ţineţi minte de la mine, că-i prieten, că-i vecin, că-i tovaraş, că-i duşman, că-i soră, că-i frate, când împrumuţi un ban, du-l înapoi că-ţi legi singur pe satana şi săracia de ograda ta. Niciodată nu ai să te îmbogăţeşti luând cu împrumut şi neducând înapoi. Este cel mai mare blestem şi cel mai mare păcat pe care-l poate face omul.

Şi culmea că se înmulţeşte şi mereu aud: „Ăla are atât!”; „Ăla are atât!” se duce şi ia cu împrumut cu atâta nonşalanţă şi lipsă de bun simţ încât uită că trebuie să-i dea înapoi. Nu o spun ca pe un reproş, ci ca să vă daţi seama că va legaţi singuri sărăcia de gard. Dumnezeu pe viclean urăşte şi ia şi sporul şi harul şi darul! Nu înmulţeste nimic!

Parintele Calistrat Chifan – Predica video AICI

loading...

De asemenea, ai putea dori...

9 răspunsuri

 1. Iftime costinel spune:

  Dumnezeu nu uraste nici macar pe dusman!cum de preotii nostri nu stiu asta!?Frica a bagat-o in om lucifer!multi oameni confunda pe Dumnezeu cu lucifer!In ceea ce priveste aceasta confuzie este cu mult mai pacatoasa decat insusi cel mai mare pacat inventat de satana!Adevarul este ca Satana a inventat pacatul si nu omul!Pacatul este cel mai mare truc al satanei!Religia trebuie sa creasca in ochii oamenilor raspandind adevarata dragoste a lui Dumnezeu si nu frica sau ura!Atunci cand Ortodoxia va invata ea insasi Adevarul despre Dumnezeu si nu va mai crede atat de mult in iluzia fricii si a urii, va redeveni mireasa lu Hristos!In ceea ce priveste banii dati cu inprumut, trebuie sa stiti ca orice lucru pe carel dai indiferent sub ce forma(inprumut sau milostenie )vi se va inapoia ! aceasta lege este una naturala, nu are legatura cu satana(satana este la fel de supus ei).Biserica nu este nici ea mai presus de aceasta lege! Daca un preot aduna bani pt milostenie atunci milostenie trebuie sa faca si nu catedrale!

 2. Botezatu spune:

  Frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii spune in sf. scriptura adica frica de a nu mahnii dragostea lui Dumnezeu, imprumutul este ca o stea pe cer iar milostenia este precum soarele pe cer. Daca Dumnezeu ingaduie sa se faca o catedrala sau mai multe ce ai tu, ori Dumnezeu este bun ori ochiul tau este rau cat de multe stii despre activitatea filantropica a
  bisericii

 3. Lucian spune:

  Iftimie. Mie mi-a placut cum ai scris ai dreptate in tot ce spui dar si parintele zice bine si nu va contraziceti. Ortodoxia este ce au scris sfintii parinti ai bisericii si ce au hotarat sinoadele ecumenice din prima mie de ani cand inca nu plecase episcopia Romei . De multe ori preotii se mai despart in predicile lor de adevarata ortodoxie pe care o gasesti in Filocalie la P Staniloaie Arsenie , Ioan Gura de Aur Vasile cel Mare Isaac Sirul etc sunt multi si toti au crestinism curat si apostolic. In invatatura ortodoxa se spune uraste pacatul si iubeste pe pacatos , asa e si Dumnezeu nu uraste pe nimeni cum spui. Insa omul cand colaboreaza cu Satana acceptandu-i gandurile se leaga liber de el devenind rob al lui si acela ii aduce pustiul si saracia . Departarea de Dumnezeu il aduce acolo nu ca l-ar bate Dumnezeu , parintele nu spune asta . Desi in Vechiul Testament Dumnezeu se prezenta ca un pedepsitor cu bata in mana acceptand acest rol de politist pentru ca asta era nivelul de intelegere de care erau atunci capabili oamenii. Revelatia se face treptat . Si acum mai sunt destui care nu pot vedea alta fata a lui Dumnezeu. Pentru ei predicile cu frica inca sunt tot ce pot primi. Dupa ce progreseaza pot vedea adevarata fata a Lui care este Iisus Hristos Cel ce nu a dat o palma nimanui nu a blestemat si urat pe nimeni nici pe cei e L-au rastignit. Parintele zice ca Dumnezeu uraste pe cel viclean adica pe diavol nu pe om. Cand te unesti cu vrajmasul ramai departat de Dumnezeu si ala rau te chinuie nu Dumnezeu asta e clar pentru ca El nu a creat durerea si suferinta iar in final acestea vor disparea.

 4. galina spune:

  si adica nu credeti ce spune pr Calestrat aici?ca orcine nai fi tu si daca estidator cuiva intoarce datoria inapoi ca nu iti ajuta dumnezeu cu nimic si cit nu ai face dumnezeu viclenia no iarta nimanui doar stiti ca el intotdeauna a iubit adevarul si nu minciuna

 5. Metatron spune:

  Bine si adevarat ai grait galina.

 6. Cristina spune:

  Totul este ok pana la „Dumnezeu uraste.” Preotii care ne predica la fiecare slujba ca Dumnezeu este iubirea infinita, ca din dragoste l-a creat pe om dupa chipul si asemanarea Sa, URASTE pe cineva? Hai sa fim seriosi si, mai ales, atenti la vorbe.

 7. domnul x spune:

  Și cu datoria la stat cum rămâne ? Tot păcat este ?Statul că ia dobânzi exorbitante , de fapt parcă ar fi camătă cui dă socoteală ?

  • Mihai spune:

   Statul oricare ar fi el de la dictatura la democrație ceea ce nu exista niciunde cu adevărat e mafiotul cel mai bine organizat aparat de legi și căruia nimeni nu.i poate face nimic omenește vorbind.De crima furturi și excrocherii nici un stat nu este străin.
   Dar Dumnezeu va cere socoteală de la inițiatori și făptuitori acoperitori și părtași pt ca statul nu exista în ansamblul creației ci doar omul cu fapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.