„Am retras-o pe Sofia de la școală. De tot”. Dana Nălbaru, decizie în cazul fiicei. „Ne-am lovit de prejudecăți”

dana-nalbaru-dragos-bucur

Dana Nălbaru împreună cu soțul ei, Dragoș Bucur, au hotărât ca fiica lor în vârstă de 9 ani să nu mai meargă la școală, ci urmează să învețe în sistem home schooling. Dana este conştinentă că vor avea de înfruntat multe lucruri necunoscute, dar în acelaşi timp are încredere că toţi trei vor reuşi în acest demers.

Mama, tatăl şi Sofia şi-au expus punctele de vedere în acest sens, dezvăluind motivele care i-au dus la aceasta hotărâre, conform viva.ro.

„Am retras-o pe Sofia de la școală. De tot. Am ales că ea să învețe în sistem home schooling despre lucrurile care îi plac și fără constrângeri, fără competiții impuse, fără note sau calificative. Ne-am gândit bine înainte de a luă această decizie și ne-am “facut temele” înainte de a ne aruncă spre un asemenea viitor. Am vorbit cu oameni care își educa în mod similar copiii, citim mult despre asta și ne-am asumat inclusiv schimbarea ritmului nostru de viață, conștienți fiind că noi vom fi cei care va trebui să o ajutăm și să o susținem în tot acest proces. Vom descoperi alături de ea o grămadă de lucruri, sunt sigură.

„Ne-am lovit de prejudecăți și știm că e abia începutul unui lung șir de provocări atât din partea societății cât și din partea necunoscutului care ne așteaptă. Dar nu ne temem. Suntem împreună, toți trei, în această decizie și e una asumată.”

„Potențialul Sofiei a fost principalul factor în această hotărâre, precum și faptul că sistemul de învățămant actual este depășit pentru vremurile pe care le trăim”.

Dragoș Bucur a povestit cum acesta a fost cel mai relaxat început de an școlar pentru Sofia. „Ieri, în prima zi de ne-școală Sofia a făcut primul curs de scenaristică, a stat 2 ore în față calculatorului făcand matematică și altă oră jumătate invătand programare pe calculator la cursurile online Khan Academy.”

Sofia a mărturisit că a crezut inițial că este o glumă când părintii au anunțat-o că nu va mai merge la scoală. S-a bucurat enorm insă când a auzit că va merge la cursurile care îi plac: karate, robotica, skateboard, dansuri, chineză, engleză, scenaristică, pictură și multe altele.

În prima zi de scoală, Sofia a avut scenaristică, unde a petrecut două ore foarte interesante.

„Dupa ce am ajuns acolo au urmat două ore super în care mi-am dezvoltat scenariul (o să fac un super film) și am discutat tot felul de lucruri pentru că sunt curioasă să știu cum să îl scriu. După o zi ÎN CARE M-AM ȘI JUCAT am făcut o seară de lectură, cu vecină mea Măria, în timpul căreia am povestit despre unele cărți pe care le-am citit.”

Articol relatat de portalul b1.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

 1. Dan Ungureanu spune:

  De cînd sînt dați ca exemple de familie un actor și o cîntăreață, pe un sit ortodox ?
  De cînd preiau ortodocșii moda americană și protestantă a home-schooling-ului ?
  Ce alți părinți mai au bani și timp în România ca să stea acasă să-și crească copiii ?

  Fata lor tocmai a început programul de home schooling. Nu puteați aștepta cinci, șase ani să vedem cum se descurcă cu învățatul în acest sistem ? (dacă părinții nu se plictisesc).
  E adevărat că și-au retras fiica de la școală ca să nu facă ore de religie ?

 2. chivu spune:

  Bine. Copilul este ferit de eventualele interactiuni cu oamenii din viata reala. Ce va face copilul cand va interactiona cu situatii si oameni din viata reala ? Va fi pregatita ? Va fi un soc pentru ea ? Se stie ca indivizii cei mai rezistenti au crescut in conditii dure. Consider decizia total nepotrivita.

 3. Mihai spune:

  Si partea de Spiritualitate, umanitate, dezvoltare-colaborare in comunitati, de a se descurca singur sa traiasca???
  Idei tampe moderniste, si atat!

 4. Macovei Mariana spune:

  Felicitari pt hotararea luata. Indiferent ce spun unii sau altii, voi ca fam sa va simtiti bine. Nu sunteti singurii din tara care fac asa..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.