Când Domnul își va întinde mâna asupra necazului nostru, atunci se vor revarsa asupra noastra râuri de apă vie, vindecătoare

Domnul-Iisus-Hristos

„Asa zice Domnul Dumnezeu Cel ce te-a facut (…) nu te teme… Ca Eu le voi da apa celor ce insetati umbla in tinuturi fara apa” (Isaia 44, 2-3).

El se arata intelegator fata de toate nevoile noastre, pentru ca El ne-a facut, cu mana Sa, ne-a dat chip, intocmai ca olarul care da chip lutului sau, dupa cum ii convine. Si nu incape indoiala ca Facatorul Se va ingriji de facerea mainilor Sale. „Nu te teme ca Eu le voi da apa celor insetati, pretutindeni”. Iata ce ne spune: Oriunde vor fi tinuturi fara apa, oriunde vor fi insetati, va fi si izvor de apa vie. Astepatam cu jind, in fiecare clipa, prezenta Lui, mantuirea Lui, stiind ca ne-a fagaduit rauri de apa vie.

„A despicat o stanca si au curs ape, in pamant fara de apa rauri au alergat” (Psalimi 104, 41). Asa ceva poate face numai Dumnezeu. O viata grea este, de cele mai multe ori un desert, un pamant sterp neroditor, pe care tot lucrandu-l, ni se stoarce ultima picatura de vlaga. Se intampla ca necazul sa nu ne imblanzeasca, ci deopotriva, sa ne inaspreasca sufletul, dar cand Domnul isi va intinde mana asupra necazului nostru, cand va bate in portile inimii noastre impietrite, atunci se vor revarsa asupra noastra rauri de apa vie, vindecatoare, in stare sa dea vlaga si celor mai aride si sterpe pamanturi.

Chiar si atunci cand puterea noastra sufleteasca este atat de istovita, incat am ajuns sa nu mai simtim noi insine setea, sa nu pregetam a ne incredinta Lui – fiind convinsi ca suntem un pamant uscat, care duce lipsa de roua cereasca – sa-L rugam sa ne trimita rauri de apa ca sa ude si sa reinvie pustiul din noi. EL ne va usura, ne va indeplini cu prisosinta cererile, mai mult decat ne-am putea inchipui, ne va potoli setea sufletului.

In Sfanta Scriptura sta scris: „Si mi-a aratat un rau al apei vietii, stralucitor, ca de cristal, care izvoraste din tronul lui Dumnezeu si al Mielului” (Ap 22, 1). Cat timp aceasta apa va curge, sufletele insetate vor putea veni sa bea din ea pe saturate, fiindca „din izvorul desfatarii Tale ii vei adapa” (Ps 35,8). Ne asteapta deplinatatea nesfarsitelor bucurii, cand supararile pamantesti vor trece si cand Domnul ne va gasi pregatiti sa gustam fericirea cereasca, cea pe care ne-a pregatit-o noua.”

Extras din „Fiecare zi un dar al lui Dumnezeu” – 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.