Când s-a trezit din comă, în loc de engleză, acest tânăr vorbea mandarină

benmcmahon

În medicină coma este o stare extremă, de lipsă a oricărei reacţii, în care persoană nu poate face nicio mişcare voluntară. În comă profundă o persoană poate fi incapabilă să răspundă la stimuli dureroşi şi reflexele normale pot fi pierdute.

Coma este diferită de starea de somn deoarece persoană care doarme are o activitate electrică complexă a creierului şi poate fi trezită în orice moment.

Totuşi, când o persoană se află în comă, activitatea electrică a creierului este încetinită şi va avea deficit neurologic.

În plus, cineva aflat în comă poate să nu aibă abilitatea de a răspunde la voci, sunete sau alte activităţi din jurul lor şi, în funcţie de gravitatea cazului, poate dura săptămâni, luni sau poate ani înainte ca această persoană să se trezească din comă.

Potrivit Institutului Neurologic din New York cauza comei poate fi împărţită în două categorii: comă structurală, care este cauzată de traumatisme, sângerări sau accident vascular cerebral sau comă toxică/metabolică, care este cauzată de o supradoză de droguri sau lipsa oxigenului spre creier.

Ben McMahon, un bărbat australian, a căzut într-o comă structurală din cauza unui accident de maşină, dar surprinzător este ceea ce-a întâmplat după ce s-a trezit.

Australianul Ben McMahon a studiat Mandarina în liceu, dar el este primul care poate afirma că era departe de a fi fluent. Apoi, un accident de maşină l-a băgat în comă iar părinţii lui s-au temut că nu va mai ieşi din ea.

Din fericire, McMahon a trecut cu bine peste, dar ceva ciudat s-a întâmplat după ce a ieşit din comă – vorbea numai mandarină. O vorbea fluent. Au trecut câteva zile până când şi-a recăpătat abilitatea de a vorbi limba engleză, dar limba mandarină o vorbea la fel de fluent.

Prietenii lui McMahon vorbitori de mandarină spun că este cel mai bun străin vorbitor de mandarină pe care îl cunosc. El a co-găzduit un spectacol de televiziune chinez, a ghidat turistic în limba mandarină în Melbourne şi este înscris la universitatea din Shanghai unde şi locuieşte în prezent.

Neurochirurgul Dr. Pankaj Sah spune că există o explicaţie probabilă la ceea ce s-a întâmplat, dar aceasta nu este demonstrabilă 100%. Sah descrie creierul ca o masă de circuite electrice. Circuitele pentru limba engleză ale lui McMahon au fost afectate, aşa că, atunci când s-a trezit circuitele pentru limba mandarină, au intrat în rol, cum nu fuseseră până atunci.

McMahon se consideră binecuvântat deoarece nu numai că a ieşit din comă, dar lucrurile au luat o turnură atât de pozitivă. În ciuda tuturor cunoştinţelor noastre moderne creierul uman este una dintre ultimele frontiere necunoscute de pe acest Pământ. Uimitor!

Sursa: stiripentruviata.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.