Ce se întâmplă când unul dintre soți își înșeală partenerul de viață

Divorţul e un păcat care atârnă grav asupra omului. Al doilea este avortul. Atunci nu te mira că întreg pământul se poluează din punct de vedere spiritual. Păcatele ajung să fie strigătoare la cer. Pentru că aceasta deranjează mersul lucrurilor fireşti.

Hristos găseşte o portiţă în Evanghelie şi spune că o căsătorie îşi pierde valabilitatea în cazul în care unul dintre soţi păcătuieşte.

Da, ştiu! La Matei, în care spune că aceasta se întâmplă numai în caz de păcătuire, dar nu spune că apoi se poate căsători a doua şi a treia oară. Nu!

Practic, asta înseamnă că în momentul în care îți înşeli soţul sau soţia ai distrus legătura. Legătura sacră de la nuntă.

Ai distrus-o în momentul în care ţi-ai înşelat soţul sau soţia. Dar ştiţi cum se întâmplă de multe ori în lume. Bărbatul şi femeia au o familie, unul dintre ei îşi înşeală partenerul, dar după un timp îşi dă seama că a greşit. Căsătoria – legătura sacră spuneţi că nu mai există, dar cel care a greşit se duce la preot şi se spovedeşte, nu vrea să-şi piardă familia. Care este puterea spovedaniei în acest caz?

Puterea spovedaniei este nelimitată. Puterea de a lega şi dezlega. După cum zice Hristos: „Adevărat zic vouă: Oricâte veţi lega pe pământ, vor fi legate şi în cer şi oricâte veţi dezlega pe pământ, vor fi dezlegate şi în cer” (Mt. 18, 18). În cazul în care individul e divorţat, el nu este dezlegat şi cuminecat până nu intră în regulă. Până când se cunună şi face a doua nuntă cu femeia cu care se ia. Pentru că Biserica îi face aşa-numita dezlegare a divorţului.

Extras din ”Convorbiri în amurg” – Bogdan Eduard și ÎPS Iustinian Chira, Ed. Dacia, Cluj-Napoca, 2006

loading...

De asemenea, ai putea dori...

5 răspunsuri

 1. dan spune:

  Asa este! In momentul cand unul dintre soti inseala, se poate rupe legatura de cununie dintre ei, dar un eventual divort nu ii exonereaza pe acestia de incalcarea Tainei Cununiei, nici macar de ce s-a scris mai sus! Atunci s-a redus si rostul nasilor de cununie, cei ce au fost martori la unirea celor doi! Acestia ce mai pot spune? Cati dintre ei mai pot marturisi ce au marturisit si garantat la cununia finilor? Oare au fost un model, sau… un model? Nasii sunt garanti ai Tainei Cununiei finilor! Cu totii stim ca, azi, Cununia nu prea mai e Cununie, nasii, nasi si nici rochia alba de mireasa nu prea mai e alba, insa acceptam aceste aparente din diverse virtuti. Tocmai de aceea s-a acceptat in Biserica a doua si(sau) a treia nunta, insa nu ca Taine, ci doar ierurgii(simple slujbe), ca remediu la concupiscenta! Dar oare cine se mai gandeste la aceasta, cand posibilitatile de a pacatui in acest sens sunt atat de multe? Sau cine mai respecta aceste reguli? Sau cine mai poate garanta o iubire curata si nevinovata? Spuneti si voi ceva!

 2. Dumitru spune:

  A fost un articol foarte curios.

 3. Soare Mariana spune:

  Si după ce sa nuntit a doua oară și a înșelat și pe acea femeie cu sute de alte femei și si-a uitat de propriul copil…….vreți sa spuneți ca ăsta mai e creștin? !!!

 4. Metatron spune:

  Mai Mariana , dragostea dintre oameni s-a imputinat, suntem ultima generatie, sau putem zice printre ultimele, majoritatea oamenilor care se insoara in procent covarsitor vor divorta in urmatori 3 ani, e statistic ca multi numai au sentimentul de complacere si acceptarea unei alegeri facute , de multe ori se ia si la impulsul momentului si casatorile astea, din dorinta de nu a fi singur sau a avea cu cine sa te culci noaptea, tentatia e si mai mare , eu in fiecare zi gasesc pe drum cate una cu care, mi-ar placea sa ma culc, nu stiu cum e la voi la femei dar sa stiti ca barbatii sunt sedusi de vaz si femeile prin atingere, si daca femeia are vorbele la ea, clar ca a castigat barbatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.