Ce se întâmplă cu femeile care poartă pantaloni?

maica siluana 3

Fetele ar trebui să poarte fuste tot timpul, în orice ocazii? De ce?

Pentru că sunt fete. O fată care poartă pantaloni nu se bucură că este fată și nu-i dă slavă lui Dumnezeu pentru acest dar. Cunosc această dramă din propria experiență. Nu cred că purtarea pantalonilor este un mare păcat, dar cred că e un semn că sufletul meu nu e vindecat, că încă nu a intrat în sfânta rânduială.

Dacă Dumnezeu a rânduit să fiu fată și mi-a dat crucea de a purta fustă, cel puțin în civilizația mea, în Biserica mea, în locul meu, atunci fusta mă îmbracă, mă împodobește în frumusețea duhovnicească. Să învățăm să fim femei! Feminitatea este un dar, feminitatea este o floare care înfrumusețează lumea! Să învățăm să fim femei! Cu rugăciune, răbdare și bunăvoință vom crește duhovnicește și vom cunoaște bucuria sfintei ascultări de voia lui Dumnezeu și de toată porunca și rânduiala.

Monahia Siluana Vlad

Extras din ”Meştesugul bucuriei. Cum dobândim bucuria deplină, ce nimeni n-o va lua de la noi”, Ed. Agaton, 2007

loading...

De asemenea, ai putea dori...

5 răspunsuri

 1. mate spune:

  Femeia nu e un rob si nu e un obiect.

 2. Anonim spune:

  Nu am reușit să găsesc unde spune Dzeu ca femeia trebuie sa poarte fusta? Și bărbatul pantaloni. Iar dac vrem sa ne ținem de tradiții ar trebui sa purtam costumul popular romanesc. Dar lumea evoluează și dam cezarului ce este al cezarului. Când ținem post nu trebuie sa vadă toți și te îmbraci sa nu ieși în evidenta. Azi dac pui pantaloni poți sa treci neobservata pe strada decât cu o fusta. Toți întorc capul după o fusta ca e scurta, ca e eleganta, sau banala. O fusta e mereu prilej de judecata.

  • florica spune:

   imi pare rau dar cred ca nu ai citit biblia unde in testamentul vechi la deuteronomul capitolul 22 verset 5 scrie exact ce tu nu ai intalnit doamne ajuta

   5. Femeia să nu poarte veşminte bărbăteşti, nici bărbatul să nu îmbrace haine femeieşti, că tot cel ce face aceasta, urâciune este înaintea Domnului Dumnezeului tău.

 3. L spune:

  Dumnezeu a dat si parul pe picioare. Poarta-l cu mandrie in fusta :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *