Cozi de peste 2 kilometri la moaștele Cuvioasei Parascheva

moaște

Mii de pelerini asteptau, sambata dupa-amiaza, la o coada de peste doi kilometri, sa ajunga la racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva. Aproximativ 25.000 de pelerini s-au inchinat deja la moaste.

Timpul de asteptare este de aproximativ zece ore pentru cei dornici sa ajunga la racla, scrie Mediafax, citată de ziare.com.

In Iasi se circula cu dificultate, avand in vedere ca mai multe strazi au fost inchise din cauza acestui eveniment. Incepand cu vineri seara, in oras au sosit aproximativ 200 de autocare cu credinciosi din mai multe judete din tara.

Marius Taranu, purtator de cuvant al Brigazii Mobile de Jandarmi Bacau, care asigura ordinea publica in zona centrala a Iasiului, de vineri seara aproximativ 50 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost scoase, vineri seara, intr-o procesiune, din Catedrala Mitropolitana din Iasi, fiind apoi asezate intr-un baldachin in curtea lacasului de cult.

Tot vineri seara, au ajuns cu avionul la Iasi, de la Manastirea Simonos Petras, din Sfantul Munte Athos, moastele Sfintei Mironosite si Intocmai cu Apostolii, Maria Magdalena, asezata intr-o racla in care se afla si un fragment din lemnul Sfintei Cruci.

Duminica, vor fi aduse la Catedrala Mitropolitana ieseana, de la Bucuresti, moastele Sfantului Ioan Gura de Aur. (Sursa – ampress.ro)

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.