CU DEMNITATE: Bulgarii vor sa realizeze o serie de trei filme, consacrata Ortodoxiei din tara lor

film dostoino esti bulgaria ortodoxie

Publicatia bulgareasca Dveri a anuntat ca, in aceste zile, in Aula Facultății de Teologie a Universității din Sofia „Sfantul Clement de Ohrid”, a fost prezentat proiectul „Dostoino Esti” (Fii demn) un proiect care include realizarea a trei filme consacrate istoriei Creștinismului Ortodox în ținuturile bulgare, informeaza in premiera Agentia de stiri LăcaşuriOrtodoxe®.

Potrivit autorilor proiectului, filmele vor prezenta cultura, istoria și spiritualitatea admirabile ale unui popor care a supraviețuit prin secole, in credința și unitate. Proiectul a primit binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare.

Producătorul executiv, Victor Dimcev, a împărtășit, cu aceasta ocazie, entuziasmul lansarii proiectului. Seria va consta din trei filme, de cate 40 de minute, intitulate: „Naștere”, „Putere”, „Credință”, urmand sa fie tradus în mai multe limbi.

„Seria va arăta continuitatea Creștinismului în ținuturile bulgaresti, și acele locuri care sunt potrivite pentru excursii si pelerinaje”, a adaugat Conf. Prof. Dr. Pavel Pavlov, consultant de proiect.

Producătorul muzical Ivo Hristov a prezentat, de asemenea, modul în care filmele se vor transforma intr-un spectacol grandios de imagini, sunet și lumină, intr-o viziune care ar urma sa atraga publicul tanar.

Tema realizarii muzicii pentru film i-a revenit tânărului compozitor George Strezov, care intentioneaza să folosească tradițiile bogate ale cântecelor bisericești, instrumentele bulgaresti autentice și posibilitățile tehnologiilor moderne.

Conform Dveri, autorii proiectului intentioneaza sa creeze un scurt metraj separat, pentru fiecare dintre eparhiile Bisericii Ortodoxe Bulgare.

Până la jumătatea anului 2017, se asteapta ca rezultatele proiectului sa fie pus la dispozitia publicului larg, nu doar din Bulgaria, ci și din străinătate, mai informeaza Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe®.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.