New York: Mai mulți episcopi laolaltă, în fața Icoanei Maicii Domnului A SEMNULUI

primatii bisericii ruse din afara granitelor comemorati alaturi de icoana maicii domnului din kursk

Pentru marcarea celor 50 de ani de la mutarea la Domnul a Mitropolitului Anastasie (Gribanovsky) și 30 de ani de la trecerea la cele vesnice a Mitropolitului Filaret (Voznesensky), o slujba de pomenire speciala a fost oficiata ieri la Catedrala Sinodala a Maicii Domnului „A Semnului” din New York, în ajunul Sărbătorii Icoanei Maicii Domnului din Kursk „A Semnului”, informeaza portalul de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Participanti la slujba, au fost membrii Sinodului Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Rusiei, convocati pentru o sesiune ordinară, precum și clericii catedralei, corul acesteia si credinciosi. Ulterior, a avut loc o Slujba de Priveghere de toata noaptea.

În aceasta dimineața, IPS Mitropolitul Ilarion de New York si al Americii de Est, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Rusiei, oficieaza Sfânta Liturghie.

Clericii și credincioșii parohiilor și mănăstirilor de pe coasta de est a SUA au fost invitați să participe la festivități, sa pastreze vie memoria, istoria și moștenirea Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Granițelor, amintindu-si de primii lor Primati si inchinandu-se la Icoana Kursk a Maicii lui Dumnezeu.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.