Cum știi care e omul pentru care merită să dai tot?

Cateodata, oricate ai face pentru celalalt, el ramane indiferent si nu-ti intoarce nici o farama de dragoste. Cum stii care e omul pentru care merita sa dai tot?

-In ordinea fireasca, important e sa nu te implici intr-o relatie pana nu esti sigur de ea. Potentialul de afectiune, de iubire, trebuie pastrat pana gasesti o persoana cu care te potrivesti cu adevarat, cu care sa ai in primul rand o potrivire sufleteasca, nu trupeasca. Apoi, un om de calitate, daca a intalnit un alt om de calitate si se jertfeste pana la capat, reuseste sa-l invinga pe celalalt prin iubire, chiar daca celalalt iubeste mai putin.

Iubirea unuia, cu statornicie, poate sa salveze iubirea celuilalt. Am cunoscut multe recuperari miraculoase de relatii care erau in pragul esecului si au ajuns chiar mai puternice si mai profunde ca inainte. Oamenii trebuie sa invete sa aprecieze crizele. Intrebarea mai are insa si o capcana. Daca te opresti la om, risti sa pierzi tot. Daca il ai in minte mereu si pe Dumnezeu, gasesti in jur suficiente persoane care sa merite sa dai tot, fara sa-ti mai fie teama ca ai putea pierde. Nici un om nu merita in sine sa-i dai tot. Pentru ca omul ala nu e ultima realitate, dar Dumnezeul din el, da. In definitiv, prin om ne daruim, de fapt, lui Dumnezeu.

Părintele Pantelimon de la Mănastirea Oașa

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

  1. Alexa spune:

    Amin! 🙂 hai sa ne inchidem ochii si sa ne deschidem inimile

  2. lupu singuratic spune:

    Corect, ai pe cineva unde te descarci de stări negative?

  3. Metatron spune:

    Orice iubire pe pamantul asta cand e extrema , se intampla ca la urma , cel pe care il iubesti, devine doar o amintire dureroasa in inima, uitati-va in viata voastra si orice a-ti iubit peste masura, sa prapadit. oare dece ? ca sa nu ne atasam de lucrurile trecatoare, si cea mai mare Iubire trebuie sa o dam lui Dumnezeu care e gelos si nu vrea sa iubesti altceva mai mult decat pe el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.