Dintr-o icoană a Sfântului Pantelimon, a început să izvorască mir

sfantul-pantelimon

În renumita Manastire Sretensky din Moscova, o icoană a Marelui Mucenic și Vindecător Pantelimon, care contine o particica din moaștele acestui mare sfant, a inceput sa izvorasca mir. Minunea a apărut după ce icoana a fost dusa, intr-o scurta vizita, in biserica unui cămin pentru invalizi, în orașul Ulan-Ude, la mijlocul lunii iulie, conform publicatiei Rusia-Buriatia.

Picături de lichid uleios au mai apărut, insa, pe aceeasi icoana, cu doi ani in urma.

Declaratia unei calugarite din manastire

Când icoana a revenit in mănăstire, din caminul de invalizi, mirul se prelingea din zona pieptului și a mâinilor Marelui Mucenic Pantelimon. Uleiul a ajuns, astfel, sa acopere întreaga icoana, acumulandu-se in partea de jos a acesteia.

Olga, o călugăriță din Manastirea Sretensky, a declarat:

„Probabil mulți dintre voi știți că, în timpul vieții sale, el a fost medic, și, prin urmare, oamenii se indreapta spre el, cu cereri de vindecare a bolilor lor trupesti”.

Medicul sfant a vindecat, prin rugaciune si arta medicinei. Cei aflati in suferinta, afland de vindecarile altruiste, „fara de arginti”, și uimitoare, s-au indreptat dintotdeauna catre Sfantul Pantelimon, pentru ajutor. Din aceasta cauza, inca din vremurile sale, alti medici au devenit invidiosi pe el, asa incat unul chiar a hotarat sa-l dea in vileag ca este crestin.

Sfântul a fost aruncat imediat în închisoare, dar el a continuat sa militeze pentru credința sa, asa incat împăratul de atunci a cerut uciderea Sfantului Pantelimon.

Calugaritele Manastirii Sretensky au incercat sa pastreze discretie

Calugarita Olga, a continuat:

„Chiar și cei necredincioși vin să se roage. Este o particică din moaștele sale, în această icoană. Multe biserici și capele din diferite instituții medicale sunt inchinate Marelui Mucenic și Vindecător Pantelimon. Pelerinii veneau în mod special in Mănăstirea Sretensky, să se roage la icoana Marelui Mucenic și să ceară vindecare și mangaiere, pentru ei insisi si pentru cei dragi”.

Pentru a nu declanșa manifestari exagerate, legate de minunea izvorarii de mir, stareta manastirii si celelalte surori au încercat ca aceasta sa nu fie facuta public. Din cate se vede, insa, minunea nu a putut ramane ascunsa. Icoana este, în prezent, păstrată în altarul capelei inferioare, a declarat Mitropolitul Savatie.

Articol relatat de portalul Lacasuri Ortodoxe

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.