Dr. Pavel Chirilă le scrie celor de la Taxi și prietenilor lor: Vă spun un secret: Dumnezeu este în inima voastră, iar voi Îl căutați în lifturi

Dr-Pavel-Chirila

Doctorul Pavel Chirilă, unul dintre cele mai respectate nume ale medicinei românești, a trimis pe adresa ActiveNews o scrisoare deschisă adresată formației Taxi și celor care au apărut în piesa „Despre smerenie”, lansată zilele trecute.

Iată textul integral:

Iubiți frați în Hristos,

Dan, Cornel, Monica, Virgil, Andi, Dorina, Ștefan, Robin, Andi, Dani, Paula, Horia, Toni, Irina-Margareta, Dan, Teo, Oreste, Pavel, Ada, Călin, Mircea, Horia, Guess Who, Laura, Răzvan, Alexandru, Emilia, Grigore, Mircea, Alexandra, Oana, Andreea, Dan și Victor.

De unde știți voi că Dumnezeu nu iubește spațiile mari?

L-ați întrebat voi pe Dumnezeu? E ca și cum ați spune că Dumnezeu iubește spitalele dar nu și catedralele.
„Textierul” celor două strigăte este același.

Vă rog reveniți-vă. Dumnezeu în mod sigur iubește Sfânta Sofia, Catedrala Sfântului Mormânt, Marea Lavră și multe altele mari și mici.

Cred că, de fapt, ați vrut să loviți în Catedrala Mântuirii Neamului.

M-aș bucura să vă văd peste un timp cântând (sau dictând, cum ați făcut acum): „Dumnezeu iubește și spațiile mari”.

Vă îndemn să citiți Cartea Leviticului, cap. 26, și să vă înspăimântați când veț afla ce pățesc aceia care „disprețuiesc așezămintele” Domnului.

Dumnezeu v-a dăruit talent, reputație și bani. Nu vreți să aibă și Dumnezeu o catedrală? Nu v-a luat din averea voastră și, probabil chiar dacă v-ar fi cerut, nu I-ați fi dat nimic.

Conform textelor biblice, știți ce înseamnă „a-ți veni în fire”?

A te uita înlăuntrul tău și a vedea cu claritate cine ești. Nu e chiar greu. Ca să reușești aceasta, îți trebuie o singură virtute: SMERENIE. Practicați-o și voi. O să simțiți cât de mult vă iubește Dumnezeu, Căruia vreți să-I răpiți Casa.

Bănuiesc că – în practică – decurge cam așa: unul dintre voi este marele manipulator și ceilalți căldiceii păcăliți.

Ce istorie tristă a acestor meleaguri! Când s-au dărâmat biserici, nu s-a opus nimeni. Acum, când se construiesc catedrale, frații noștri creștini cântă împotriva lor.

Iubită Trupă,

Nu mai derutați creștinii. Dumnezeu este peste tot. Așa zice Sfânta Scriptură în Psalmul 138:

Minunată este știința Ta, mai presus de mine; este înaltă și n-o pot ajunge.

Unde mă voi duce de la Duhul Tău și de la fața Ta unde voi fugi?

De mă voi sui în cer Tu acolo ești.

De mă voi coborî în iad, de față ești.

De voi lua aripile mele de dimineață și de mă voi așeza la marginile mării

Și acolo mâna Ta mă va povățui și mă va ține dreapta Ta.

Vă spun un secret: Dumnezeu este în inima voastră, iar voi Îl căutați în lifturi. După „cântecul smereniei” ne-ar prinde bine tuturor un cântec al pocăinței.

Lumina Sfintei Sărbători a Învierii Domnului să vă aducă în inimă o bucurie mare cât Catedrala Mântuirii Neamului,

Al Dumneavoastră în Hristos,
Dr. Pavel Chirilă

Articol relatat de portalul activenews.ro

http://www.atitudini.com/2016/04/parintele-savatie-bastovoi-despre-piesa-despre-smerenie-a-trupei-taxi/

loading...

De asemenea, ai putea dori...

19 răspunsuri

 1. Tataru Aurel spune:

  Templul lui Solomon marile catedrale din vest Ce am fi fara minastirile marilor ctitori.Daca nu-ti place ceva nu accesa ,voi n-ati contribuit cu nimic la construirea ei fariseilor;toti gusati si flecari gogomani astei natii.Iar , tu Teo care Dumnezeu s-a indurat de tine ! Nu uitati ca slujitorilor lui Dumnezeu s-a dat cele mai bune paminturi iar la timpul potrivit Dumnezeu a dat planurile lui David si Solomon sa-i faca TEMPLU.Distrageti atentia de la evenimentele importante.Daca nu ereau minastiruile lui Stefan ce eream acum CIRCOTASILOR tradatori de neam si tara

 2. Darius spune:

  Eu unul ma bucur ca a aparut o piesa altfel, in care se discuta despre Dumnezeu , pentru ca m-am saturat de „Heroina, sub piele” si alte tampenii de genul…..

  Si domnule Doctor, daca asta e un manifest asupra BOR …. atunci ce zicem de celelelate sute de melodii romanesti in care se promoveaza mai ales sexul, bani, alcoolul. Ele ce sunt ? Ele nu sunt manifest impotriva Bisericii Ortodoxe Romane ? Ele sunt doar melodii „fara mesaj” ?

 3. ion lazar spune:

  Multumim Domnul Doctor !
  Sa va dea sanatate Cel in numele caruia a-ti vorbit !
  eu si familia mea VA IUBIM !

 4. Lupulescu spune:

  Domnul doctor nu a inteles nimic din mesajul celor de la Taxi….Regretabil…..

  • ioan bandila marceanu spune:

   Regretabil ca se lasa manipulati pentru bani, sau sa cred ca sunt atat de naivi ? Doamne iarta-i ca nu stiu ce fac.

  • Ada spune:

   Ca nu a inteles domnul doctor e una…dar când citesc si comentariile de sub articol mi se face rau…observ ca sunt foarte multi care nu au inteles nimic…oameni de rând,care ar trebui sa trăiască in realitate…grav…f grav…oameni in toata firea ….

  • aidan aidan spune:

   si nici ca vrea sa inteleaga…acum e vremea minciunilor scrie si in Apocalipsa.

 5. diaconu marina spune:

  asa este DOMNULE PROFESOR NU MAI STIU CE SA SCOATA PENTRU BAMI RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Flaviu spune:

  Interesanta parere, apreciez ca vine din partea unui om citit, insa sa fim putini seriosi si sa privim spere adevaratul mesaj al acestui manifest care deopotriva nu are nimic legat de constructia catedralelor, adevaratul mesaj este clar si la mintea cocosului si anume a nu lua de la gura poporului pentru o asemenea constructie cand sunt destule de acest gen,insa spitale,scoli etc sunt putin spus insuficiente. Rog a se face un reserch sa vedem daca cu adevarat este sau nu nevoie si care sunt prioritatile. Sa ne amintim unde si cum a predicat Isus, si fiecare sa privim in interiorul nostru si sa vedem unde anume simtim cu adevarat ca este dumnezeu si unde simtim altceva, o sa fim cu toti surprinsi. Oricum nu judec pe nimeni desi se pot spune multe, sigur si bune dar si foarte multe rele.

  • Florea Luminita spune:

   Domnule Flaviu,va rog sa faceti dvs.un reserch ! Nu preotii ,sau credinciosii au furat banii care s-au virat luna de luna in bugetul statului sau in Casa de Asigurari. Nu din cauza faptului ca se construiesc biserici sunt romanii saraci ,fara spitale si scoli !Sunt spitale si scoli INCHISE de Statul Roman ,condus de o adunatura de hoti ,care ne percep taxe aberante nu pentru a mentine spitale si scoli deschise,sau pentru a contribui la binele tarii,ci pentru a putea sa fure cat mai mult ! Foarte bine ! Cat mai multe biserici si catedrale,sa fie cat mai mari ! De la revolutie incoace au fost singurele avutii pe care n-au avut cum sa le vanda ! Au vandut tot ce-au putut din tara, mai putin pamanturile bisericii si bisericile ! Catedrala Mantuirii Neamului va ramane mostenire peste timp poporului roman , asa cum au ramas toate bisericile si manastirile construite de Stefan Cel Mare, Mircea Cel Batran, Neagoe Basarab,Matei Basarab,Constantin Brancoveanu….Ati fost la Manastirea Curtea De Arges,la Cozia,la Agapia La Dealu sau la Sambata de Sus,la Voronet,Sucevita,Moldovita ….?Credeti ca aceste capodopere care atrag zilnic turisti din toate colturile lumii au fost construite de oameni cu convingerile dumneavoastra ? De ce nu protestati impotriva averilor nesimtit de mari, adunate de politicienii tarii in timp ce inchideau spitale si scoli ? De ce nu cereti confiscarea averilor acumulate de ei ? Sunt convinsa ca ar fi suficienti bani nu doar pentru a le redeschide ci si pentru a construi la loc ce-au daramat in toti acesti ani ! E foarte simplu ! Catedrala Mantuirii Neamului nu are ca proprietar o persoana anume, o firma anume, ci un popor anume- poprul roman.E a tuturor romanilor.Ne vom bucura de ea cu totii -noi si urmasii nostri !

 7. luciana spune:

  Doamne Ajutã!

 8. Vasy spune:

  Domnule Doctor Dumnezeu dorește o inima in care sa locuiască si nu clădiri fastuoase ,pt ca noi omeni suntem biserica .El nu locuiește in catedrale mari .

 9. Adrian spune:

  Eu cred, asa cum zice cantecul, eu cred că piesa face aluzie la CORUPTIE si Infatuare. Ar fi de asteptat ca BOR sa participe la insanatosirea natiunii nu sa se adapteze atat de bine haosului si coruptiei existente. Si sa nu mai fie atat de sensibila la impresia ca i s-a adus vreo atingere. ( Atingere i s-a adus cand la manastirea Tanacu i s-au furat banii unei orfane care a fost legata apoi in lanțuri, ținută sub cerul liber fara apa si mancare pana a murit sau cand stareța altei manastiri a ramas gravida-cinste ei ca a facut copiii , sa le dea Domnul sănătate. Ne este rusine si noua, crestini ortodocsi sa spunem lucrurile acestea ) Cea mai buna reclama facuta piesei si formatiei Taxi au fost chiar reactiile BOR. Cum te faci singur de minune, nu te face nimeni, vezi si primele reactii BOR in catastrofa Colectiv. In rest si piesa si chiar formatia ar fi trecut neobservate.
  Ce parere aveti despre faptul ca finantarea unor mari constructii bisericesti este fraudată , iar banii folositi la subventionarea unor personulitați politice ?
  Ce părere aveti despre calitatea artistică a celor mai multe din noile constructii bisericesti?
  Ce părere aveti despre modul de repartizare al parohiilor ?
  Iertati-ne indrazneala, Cu respect ,
  Adrian (crestin ortodox)

 10. florin spune:

  adevarat Vasi ca Dumnezeu” nu locuieste in catedrale mari”; nici n-ar incapea. pentru ca daca s-ar construi o catedrala cat toata lumea asta, nici acolo n-ar icapea Dumnezeul nostru. Nu vi se pare ca aceasta cladire este prea mica ca sa incapa CEL ce a facut lumea si pamantul si toate cele de dedesupt?

 11. o femeie spune:

  Domnul Doctor, cantecul imi aduce aminte de gestul lui Iisus ajuns in Templu dar si de ce reprezinta romanul si ce inseamna pt noi Dumnezeu: da, in suflet. Daca ar fi fost pe placul romanilor catedralele mari, am fi ramas la cea mai mare catedrala care o avem si care ne reprezinta: e catedrala din Alba Iulia, in locul unde s-a facut unirea, si unde a fost incoronat regele.

  Romania e presarata de biserici de lemn, Stefan cel facut sfant a fost facut sanctificat nu pentru catedrale sau viata lui de sfant ci pentru bisericile construite peste tot, ce dainuie, ce sunt pline de istorie si valoare. Transilvania, padurile, muntii romaniei sunt presarati de asemenea biserici vechi de peste 500 ani. Acolo ne e sufletul, ne sunt stramosii, acolo ne cheama crezul.

 12. Marga spune:

  In urma cu cateva zile am lasat acest comentariu la o distribuire a mesajului trupei Taxi:
  Marea majoritate a romanilor cand se duc in strainate viziteaza un lacas de cult din tara respectiva si au numai cuvinte de lauda la adresa lor. La noi in tara brusc sunt impotriva acestor mari lacase! Dumnezeu este in orice suflet credincios nu numai la biserica! Insa eu m-am saturat de replica „nu avem spitale dar vrem catedrale”! Vor spitale dar inca se fura in draci din bugetele locale, bugete din care ar trebui sa se modernizeze si spitale! Se vor spitale? Sa puna mana sa acceseze fonduri … Aaa am uitat controalele sunt friguroase in cazul fondurilor si politicianul roman nu face nimic gratis, nimic fara asa-zisa „cota parte” . M-am saturat de propagande ieftine ce au ca scop agnostizarea poporului roman. Este mult mai usor sa faci un agnost ateu! Iar asta e scopul lor! Sunt pe ideea „pasi mici dar siguri”

  … Inca imi sustin idea!

 13. ionel iancu spune:

  Ce se intampla in ROMANIA in zilele acestea ma lasa fara cuvinte.Atata ura ipotriva Bisericii eu nu pot sa cred ca poate exizista in sufletul unor oameni .Dragii mei ,nimeni nu va obliga sa credeti in Dumnezeu,nimeni nu va obliga sa mergeti la Biserica,nimeni nu va obliga sa va rugati,dar avem o singura rugaminte nu va bateti joc de credinta noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.