EMOȚIONANT! Un băiețel care păzea oile a izbucnit în plâns când a primit dulciuri – Copiii dintre dealuri

Un-copil-a-izbucnit-in-plans-cand-a-vazut-dulciurile

Un sfert din populaţia comunei Şopotu Nou, judeţul Caraş-Severin, trăieşte în condiţii greu de imaginat. Un convoi umanitar organizat de clubul Off-Road Adventure România din Bucureşti, a dus câteva tone de ajutoare pentru circa 300 de oameni necăjiţi din comuna Şopotu Nou, judeţul Caraş-Severin.

Acești oameni trăiesc în condiții greu de imaginat pentru cineva care iese rareori din oraș. Dar ei reprezintă un sfert din populația acestei comune din Munții Banatului.

Majoritatea localnicilor practică agricultură de subzistență. Dacă într-un an nu se face porumbul sau cartoful, oamenii abia mai au ce mânca. La fel dacă vreo nenorocire le omoară animalele din bătătură.

Principala lor sursă de venit o reprezintă subvențiile agricole pentru zone defavorizate.

Loredana are 12 ani și am găsit-o pe o culme din fața casei, în brațe cu o soră mai mică. În total sunt 7 frați, dintre care cei mai mici sunt gemeni de 4 ani. Tatăl lor are 65 de ani, iar mama, 42.

Cel mai departe de casă, Loredana a ajuns până la Bozovici, o comună aflată la 20 de kilometri. La școală, cel mai mult îi place Limba română, dar nu știe ce vrea să se facă atunci când va fi mare.

res-off-road-umanitar-2016-LM_0865

„- Îți place de vreun băiat?

– Nu, că n-am Facebook. N-am nici telefon.”

Ionuț, fratele de 10 ani al Loredanei, se laudă că a fost până la Timișoara când era mai mic. A stat internat în spital, pentru o operație la o mână.

Îi place la școală, pentru că învață într-o sală frumoasă, dar și mai mult îi place să se uite la desene animate.

De curând, părinții au făcut abonament TV, pe care îl plătesc din alocațiile copiilor. Aceasta e singura sursă de venit a familiei.

Citiți articolul integral pe pressone.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.