Parintele Nicolae Tanase si copiii de la Valea Plopului

Parintele Nicolae Tanase si copiii de la Valea Plopului
Căsătorit şi tată a 6 copii, Nicolae Tanase este preot în localitatea VALEA PLOPULUI ; Parintele deserveşte de asemenea şi un sat din apropiere, VALEA SCREZII.
În anul 1990, Părintele Nicolae Tanase a început lupta sa împotriva avorturilor prin predicare. Unele tinere incep sa renunţe să avorteze , dar nu-şi pot permite un copil din motive social-economice.
Pentru aceasta, Părintele înfiinţeză în anul 1994, asociaţia PRO VITA : PENTRU VIAŢĂ ; Asociaţia îi primeşte în grija ei pe aceşti copii, pentru un timp sau definitiv, dar ea primeşte de asemenea şi copii orfani sau copii ai străzii.
Mamicile care îşi lasă copilul aici pot să-l ia din nou acasă dupa o perioada, ceea ce se întâmplă uneori, când situaţia lor socială le permite acest lucru. Asociaţia păstrează contactul cu mamele, pentru a le ajuta să-şi crească copiii.
Asociaţia PRO VITA numără la ora actuală mai multe case pentru copiii abandonati. Dar Părintele Nicolae Tanase a pus la contribuţie şi pe enoriaşii săi. În faţa afluxului important de copii (pe care îi găseşte abandonaţi la uşa sa), Părintele îi încredinţează unor familii din parohia sa. Aceste familii de multe ori au deja mai mulţi copii, până la cinci-şase ; dar mai găsesc încă dragostea pentru a creşte până la încă alţi patru copii. În condiţiile actuale din România, acesta este un adevărat eroism.
La VALEA SCREZII, Părintele Nicolae a construit un aşezământ care, pe lângă locuinţă, cuprinde un dispensar medical şi o biserică, o brutărie şi un staul. În acest centru locuiesc deja copii, adolescenţi şi tineri; la vârsta de 18 ani, tinerii trebuie să părăsească orfelinatele de stat şi ajung de multe ori în stradă. Părintele Nicolae a scos din subsolurile Bucureştiului, mame tinere cu copiii lor.
Părintele Tanase se bate pentru viaţă, înţeleasă ca dar de la Dumnezeu. Se bate pentru viaţa poporului român şi viitorul său. La marea emigraţie datorată situaţei politico-economice din ţară, se adaugă trista realitate a comerţului cu copii români, nu totdeauna orfani, cumpăraţi de către unii străini din ţările occidentale, comerţ pe care Părintele Tanase îl denunţă fără menajamente până în faţa tribunalelor.
Părintele Tanase animă de asemenea şi două mici tipografii. Una dintre ele editează scrieri despre Ortodoxie, pentru profitul parohiei de la Valea Plopului, unde biserica Sfinţii Arhangheli este neterminată. Cealaltă editează lucrări împotriva avorturilor şi în favoarea vieţii, pentru profitul asezamantului de copii. Părintele a participat şi la emisiuni pe această temă de la T.V. în tara noastra şi în străinătate.
Contact: Asociatia Pro Vita pentru nascuti si nenascuti, Str. N. Iorga nr. 72 – Vălenii de Munte Jud. Prahova.
Adresa Taberei: Asociatia Pro Vita, Sat Valea Screzii, com. Posesti, jud Prahova, Romania.
Telefoane: 0744376544, 0746014605, 0744290471, 0741989024, 0745223663, 0745068000
E-mail: asociatiaprovita@gmail.com, asociatiaprovita@hotmail.com, preotnicolaetanase@gmail.co
Telefonul Parintelui Nicolae Tanase: 0746 014 605

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. druga claudia spune:

    Am nevoie disperata de dvs,sunt o mama singura,disperata,politia spune ca nu are dovezi impotriva fostului meu concubin,ma ameninta in continuare ca imi omoara copilul,sub amenintare am facut credite,nu mai am ce sa-i dau sa manance copilului meu,va multumesc anticipat,pt. ajutor.

  2. Nicoleta Cotocu spune:

    Sarutmina parinte numele meu este Nicoleta si as vrea sa vorbesc cu dumneavoastra daca se poate sa mi dati un nr de telefon daca se poate va rog frumos eu locuiesc in AUSTRALIA si am un baiat de 28 de ani si eu totdeauna va m urmarit si mi au placut predicele D VOASTRA va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.