Pe cât de păcătos este cel ce nu lucreză, pe mai mult păcătos este cel ce lucreză fără dreaptă socoteală, care-şi distruge sănătatea lucrând

Mare păcat lenea! Dar există un păcat, tot în acest sens, mai mare decât lenea. Se numeşte lăcomia la muncă. Pe cât de păcătos este cel ce nu lucreză, pe mai mult păcătos este cel ce lucreză fără dreaptă socoteală, care-şi distruge sănătatea lucrând, care a făcut din muncă un dumnezeu, precum leneşul a făcut din nelucrare un dumnezeu.

Şi lucrul acesta se poate observa mai bine decât pentru cei ce nu lucreză. Cei care păcătuiesc cu lăcomia de muncă sunt mult mai păcătoşi (idolatri) decât leneşii. Iadul va fi mult mai plin de oameni fără socoteală în muncă decât de leneşi.

Părintele Nicolae Tănase

Extras din „Hristos sau idolii secolului XXI?”, Ed. Agaton

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

 1. Victor I. spune:

  Daca este vorba de munca asidua in folosul altor oameni, care implica sacrificiile timpului, energiei, efortului si sanatatii tale, mai este valabila aceasta opinie?
  Cum vad eu lucrurile, foarte multi de-a lungul timpului au avut de suferit din cauza muncii lor pentru altii.
  Dar daca un om munceste doar pentru sine, pentru a isi pune la incercare calitati precum darzenia, tenacitatea, rabdarea, angajamentul – care sunt valori pretuite in orice societate?
  Dar daca e vorba de un mediu competitiv unde toata lumea munceste pe branci si nu poti razbi practic altfel decat prin a face un sacrificiu de genul celui de mai sus?
  Eu cred ca in acest moment Romania nu are nevoie de oameni carora le este teama sa se dedice complet muncii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.