Puțini oameni știu de ea! Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Axioniţa” de la Mănăstirea Sihăstria, Neamţ

A fost pictată la începutul secolului XX la Sfântul Munte Athos de către un călugăr român care s-a nevoit cu mult post şi rugăciune, respectând rânduiala de pictură tradiţională ortodoxă.

În anul 1909, ieroschimonahul Ioanichie Moroi, primul egumen al Schitului Sihăstria, a îmbrăcat această icoană în argint. Arhimandritul Cleopa Ilie a fost martorul mai multor minuni săvârșite de sfânta icoană a Maicii Domnului.

În vara anului 1947, pe când era stareț al Sihăstriei, din ispita vrăjmașului s-au pierdut oile mănăstirii în pădurile seculare din Munții Sihlei. Frații le-au căutat timp de două săptămâni și nu le-au aflat. Atunci au spus părintelui stareț despre aceasta.

Inspirat de Duhul Sfânt, părintele Cleopa i-a chemat pe frați în biserică, au îngenuncheat cu toții în fața icoanei Maicii Domnului și s-au rugat să afle oile pierdute. Sărutând sfânta icoană, au plecat cu toții, împreună cu stareţul Cleopa, să caute oile în adâncul munților. Pe cale făceau ectenii și rugăciuni din timp în timp, chemând ajutorul Preasfintei Fecioare Maria. După doar câteva ore de căutări, oile mănăstirii au fost găsite într-o poiană, fără a fi vreuna lipsă.

Văzând cu toții această minune, au căzut în genunchi împreună cu Părintele Cleopa și au mulțumit Maicii Domnului că le-a descoperit oile pierdute.

FOTO doxologia.ro, Pr. Silviu Cluci

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.