Recunosc, sunt un preot cu veșminte scumpe!

10860941_10152686628593821_9124571206528349152_o

Da, recunosc, sunt un preot cu veșminte scumpe! Poleite cu aur cum spun unii. Recunosc, m-ați demascat, am zece rânduri de veșminte poleite cu aur și le îmbrac cu mândrie, încă un păcat pe care mi-l pot pune unii în carcă! Și o să continui să le port. Credeți că aceasta vă sfidează? Îmi pare rău, sincer!

Problema este că aceste veșminte le-au adus, fără să le cer expres (sau să le impun) bunii noștri creștini „spălați pe creier” cum îi tot numiți! Unele veșminte în memoria unui bunic iubitor pe care toată familia îl poartă în suflet și vor să și-l amintească atunci când mă îmbrac și liturghisesc.

Altele pentru bunici și străbunici căzuți eroic pe front să apere țărișoara de cotropire. Altele pur și simplu de dorul de țară al unor familii care au vizitat pe cei dragi și au venit înapoi cu cele mai frumoase veșminte pe care le-am văzut vreodată!

Dar stati, și socrul meu părintele Vasile Barliba, refugiat din Basarabia pârjolită a „călcat pe bec” Dumnezeu să-l odihneasca cu drepții!

Da, pe vremea comuniștilor celor mari și atotputernici (era să zic atotvăzători, că aveau ochi și urechi pretutindeni), care au devenit democrații cei mai mari, și-a permis să poarte cu mândrie un veșmant poleit pe care scria nici mai mult nici mai puțin decât „Made in USA”!

Vă dați seama ce ofensă pentru vașnicii comuniști?

Îl adusese draga de Chivuta din America, în memoria tatălui ei Nenea Mielu, care crescuse o casă de copii și nepoți și fusese toată viața epitropul bisericii, cel care aducea la hram (de Sf. Dumitru) miei grași să „petreacă popii”, adică în mintea lui, în memoria neamului lui care luptase pentru țară și ajutase pe toată lumea dupa putere toată viața!

Și acum credeti că o să port veșmintele ponosite să arăt smerenie?

Păi nu prea am, pentru că bunii creștini au mare credință și bun simț.

Așa o păți și Patriarhul și ierarhii „poleiți cu aur”, or fi purtând și ei pe umăr niscai suflete de eroi, de bunici sau pur și simplu prunci trecuți la Domnul fără vreme!

Dumnezeu să lumineze sufletele curate de pretutindeni!

Pr. Dragomir Cornel

Sursa: facebook.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.