Românii oriunde s-au dus, au luat un preot după ei! Şi o evanghelie, şi o cruce, şi icoană, şi au mai construit şi o biserică…

pr calistrat chifan

Noi ăştia mai vârstnici, ne-am acomodat mai greu, dar uite că tineretul ne-a dat o lecţie! S-au dus în toate ţările, s-au împânzit ca păsările cerului, şi-au strâns un ban, şi-au făcut un cuib, si-au facut o casă, o familie! Şi nu le-a fost uşor să rabde pe acolo unde s-au dus, să îndure, sau să suporte.. pentru că nu s-au dus pe post de minstru, nici de director sau de şef, s-au dus pe post de „sclavi”. Şi au muncit din greu pentru fiecare ban! Românii oriunde s-au dus, au luat un preot după ei! Şi o evanghelie, şi o cruce, şi icoană, şi au mai construit şi o biserică acolo unde s-au dus! NU S-AU DUS FĂRĂ DUMNEZEUL LOR!!! Asta o cântăreşte Dumnezeu din două motive! Ca „Exod de Jertfă” şi în acelaşi timp ca „Mărturisire de Credinţă”!

Lucru de apreciat într-o lume occidentală, căci atunci când s-au izbit de modernism, nu s-au clătinat în credinţă şi n-au zis „Ce mai îmi trebuie mie Dumnezeu?” Ăsta este primul lucru pe care mass media nu vrea să-l promoveze. Şi nu că nu ştie, nu îi interesează! Iar ştirile le dau invers: „A slăbit credinţa! A scăzut procentul! Lumea s-a îndepărtat de biserică şi s-a smintit de preoţi, de averi..”

Nu s-a smintit nimeni de nimic! Preotul moare şi biserica rămâne! Călugarul moare şi se duce pe drumul lui la Dumnezeu şi mănăstirea rămâne. Tot ce este creat şi plămădit din munca poporului, acolo rămâne! Nimeni nu va lua o scândură de troiţă… în afară de sicru!

Nu putem aştepta de la oameni strâmbi, lucruri drepte!

Şi nu putem aştepta de la „tatăl mincunii”, adevărul!

Nu putem aştepta de la „ghiaurii apocaliptici”, ceea ce ne poate da Dumnezeu! A venit vremea să nu mai credem în basme! Spune Sf, Ap. Pavel „Nu mai credeţi în poveşti şi lucruri făcute de mâini omeneşti”. Trebuie să avem nădejde în Dumnezeu şi în forţa proprie! Dumnezeu când vrea, dă ploaie, Dumnezeu când vrea dă hrană, ne vindecă bolnavii, ne scapă de greutăţi, ne scapă de nenorociri şi de catastrofe naturale. Iar dacă El consideră că le merităm, să ştiţi că ni le trimite deplin! Este singurul care nu ia aprobări şi este singurul care nu se supune oricărei forme de guvernare pământească! Pentru că Legea lui Dumnezeu spune aşa: Eu v-am dat pământul ca să-l munciţi, să vă folosiţi, nu să-l distrugeţi!

Parintele Calistrat Chifan

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.