Sfântul Paisie: „Într-o noapte, Dumnezeu a îngăduit să văd o înfricoșătoare vedenie”

Avorturile sunt un păcat infricosător

– Părinte, o oarecare femeie de patruzeci de ani, care are copii mari, este însărcinată în luna a treia. Bărbatul ei o amenintă că va divorta dacă nu face avort.

– Dacă va face avort, vor plăti ceilalti copii cu boli si accidente. Astăzi părintii îsi omoară copiii prin avorturi si nu au binecuvântarea lui Dumnezeu. Mai demult dacă se năstea un copil bolnav, îl botezau, iar dacă murea, pleca îngeras. Dar părintii aceluia rămâneau cu alti copii sănătosi si astfel aveau binecuvântarea lui Dumnezeu. Astăzi, însă, părintii îsi omoară copiii sănătosi cu avorturile si tin în viată pe cei bolnăviciosi. Apoi aleargă în Anglia si America să-i vindece. Iar acesti copii dacă vor trăi, vor face familie si poate să dea nastere la alti copii bolnavi. In timp ce, dacă ar fi făcut si alti copii, nu ar fi alergat atât de mult pentru unul, pentru cel bolnav, si nu s-ar fi mâhnit atât de mult dacă ar fi murit, căci ar fi plecat îngeras de aici.

– Părinte, am citit undeva că în fiecare an, în întreaga lume, se fac cinci milioane de avorturi si două sute de mii de femei mor din cauza întreruperilor de sarcină pe care le fac.

– Ii omoară pe copii, pentru că, asa cum spun ei, dacă se va înmulti lumea, oamenii nu se vor putea întretine si nu vor avea ce să mănânce. Există atâtea suprafete necultivate, atâtea păduri, care, în putină vreme, cu mijloacele care există astăzi, ar putea să le facă, de pildă, plantatii de măsline, si să le dea celor ce nu au proprietăti. Ei spun că nu taie copaci, deoarece nu va mai exista apoi oxigen, însă măslinii tot copaci sunt. In America ard grâul, iar în Grecia aruncă fructele în gropi de gunoi, în timp ce în Africa oamenii mor de foame. Atunci când în Etiopia mureau oamenii de foame pentru că era mare secetă, i-am spus unui oarecare cunoscut, care era armator si ajuta în astfel de cazuri, să meargă la o astfel de groapă de gunoi, să-i roage să-l lase să încarce un vapor de fructe si să-l ducă acolo în dar. Insă sub nici un chip nu i-au dat voie.

Câte mii de embrioni mor în fiecare zi! Avortul este un păcat înfricosător. Este o ucidere, si încă una mare, căci copiii mor nebotezati. Părintii trebuie să înteleagă că viata începe în clipa zămislirii.

Intr-o noapte, Dumnezeu a îngăduit să văd o înfricosătoare vedenie, care mi-a arătat care este soarta acelor copii. Era în noaptea spre Martea Luminată. Aprinsesem două lumânări în două tinichele, asa cum obisnuiesc să fac chiar si atunci când dorm, pentru cei ce suferă sufleteste si trupeste, vii si morti. La ora douăsprezece, în miezul noptii, în timp ce rosteam rugăciunea lui Iisus, văd un ogor mare, înconjurat cu un gard de zid, semănat cu grâu care abia începuse să crească. Eu stăteam în afara ogorului si aprindeam lumânări pentru cei moiti, pe care le lipeam de zidul împrejmuitor. In partea stângă era un teren viran, plin de stânci si văgăuni, care se miscau mereu din pricina unui vuiet puternic alcătuit din mii de tipete sfâsietoare, care-ti rupeau inima. Chiar si cel mai împietrit om s-ar fi umilit, dacă le-ar fi auzit. In timp ce sufeream din pricina acelor tipete sfâsietoare si mă întrebam de unde provin si ce înseamnă toate acestea pe care le vedeam, am auzit o voce spunându-mi: „Ogorul cu grâu, care încă nu a dat în spic, este cimitirul cu sufletele mortilor care vor învia. Iar în locul care se cutremură de tipetele sfâsietoare, se află sufletele copiilor care au fost omorâti prin avorturi”. După această vedenie mi-a fost cu neputintă să-mi revin multă vreme, din pricina marei dureri ce am simtit-o pentru sufletele acelor copii. Nu am putut nici măcar să mă odihnesc după aceea, cu toate că eram istovit de oboseală.

– Părinte, se poate face ceva pentru a se abroga legea cu privire la avorturi?

– Se poate, dar trebuie să se miste putin guvernul, Biserica, etc., astfel încât lumea să fie informată despre consecintele ce le va avea subnatalitatea. Preotii să explice lumii că legea pentru avorturi este împotriva poruncilor evanghelice. La fel si medicii să vorbească despre pericolele prin care trece femeia care face avort. Vezi, europenii au avut nobletea si au lăsat-o mostenire copiilor lor. Noi am avut frica de Dumnezeu, dar am pierdut-o si nu am lăsat-o mostenire generatiei următoare, de aceea acum legiferăm avorturile, căsătoria civilă, etc.

Atunci când un om încalcă o poruncă a Evangheliei, responsabil este numai el. Dar când un lucru care se opune poruncilor evanghelice se face din partea statului, atunci vine urgia lui Dumnezeu peste tot neamul ca să se îndrepte.

Interviu cu Sfantul Paisie Aghioritul – Muntele Athos

loading...

De asemenea, ai putea dori...

5 răspunsuri

 1. Alma spune:

  Da e un pacat, dar atunci de ce nu cultivati ideea de a nu se mai face atata sex fara cap? de ce bisericile nu descurajeaza perversiunea, sexualitatea care se transmite pe viu in mass media? ce cultura sa aibe un tanar sau oricine cand in tara popii merg in jeepane, cu telefoane de ultima generatie, cand au lanturi de aur la gat, cand s-au inmultit mai mult decat ciupercile dupa ploaie? cand gradul de saracie e la cote alarmante si tot ce e bun se devalorizeaza si se cultiva nonvalorile? pacatul de nem si tara l platim pentru mizeriile din guvern, ptr tradarea de neam, pentru vinderea pamanturilor si avutiilor tarii, nu ptr avort. da si avortul e un pacat la fel cum e si omuciderea, si uciderea animalelor, si ura si rautatea, si invidia si multe altele…nu mai criticati dar nu contribuiti la trezie numai la infricare si manipulare.

  • Stefan spune:

   Dar Papa de la Vatican a indemnat si inca indeamna pe credinciosi la apstinenta si daca nu pot sa tina copiii sa ii duca la un orfelinat!

 2. Alma spune:

  iar daca ar veni acei copii pe lume ar fi mai bine sa aibe o viata de chin? ideea nu e de a opri avorturile, ci de a opri sexul destrabalat fara masura!!! de a ajuta acest popor sa traiasca, sa se ajute unul pe celalalt, cum spunea Iisus: ‘Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti!” ce fac popii se iubesc doar pe ei, cand a ajutat o biserica poporul sa o duca mai bine, mai nou le iau pamanturile oamenilor, scot afara din biserici preotii cu har, si incalca tot ce e sfant! si poporul va plati pentru avorturi??? nu dragilor, popii tre sa plateasca, pentru tinerea in ignoranta si intuneric a poporului, pentru indepartarea de popor, pentru ca fara acest popor ei nu ar avea succesul care l au manipulandu-i. de ce nu crititca abuzul politienesc indreptat spre popor din toate orasele cand oameni s cer dreptul? de ce si de ce si de ce? sunt multi de ce! lasati criticile la adresa avorturilor, ca nu e cel mai mare pacat din toate, sunt altele si mai mari de atat…nu zic ca sunt de acord nu sunt, dar cultivati adevaratele valori, adevarata spiritualitate-n oameni, nu i mai mintiti si manipulati prin frica in biserici…ca popii cer spaga la oamenii tarii din satele tarii pentru ca sa ti tina biserica deschisa, altfel le distrug tot ce au. Unde e Dumnezeu atunci…am vazut n atrocitati in numele religiei in lume si inca mai vedem. Pana cand credeti ca oamenii mai pot trai in intuneric, in ignoranta si in manipulare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.