Unde este diavolul acolo este răul, acolo sunt scandaluri, certuri, boli, acolo sunt nenorociri

„Cum să ne apărăm de satana și de toate uneltirile lui?“

Răspunsul este foarte simplu. De ce se teme satana și demonii lui? Este îndeobște cunoscut că satana se teme de Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Înainte de a continua, să vă dau drept exemplu un fapt adevărat, întâmplat în mănăstirea noastră. În urmă cu ceva vreme a venit o familie și ne-a spus că în casa ei se întâmplă ceva ciudat. Troznesc tablourile, au cârtiri și scandaluri, din punct de vedere economic nu merg bine, se îmbolnăvesc în mod frecvent fără ca medicii să le găsească ceva.

Atunci i-am întrebat:

– Duminicile mergeți la biserică?

– Nu, îmi răspund.

– Postiți miercurea, vinerea, posturile mari de peste an?

– Nu.

– Beți agheasmă și luați anafură dimineața?

– Nu.

– Sfeștanie faceți în casa voastră?

– Nu.

– Din Sfânta Scriptură citiți?

– Nu.

Ce asteptați, dragii mei? Înăuntrul vostru nu există Dumnezeu, nu există Hristos, a plecat. Doar diavolul există, drept care, pentru aceea, mergeți spre diavolul. Unde este diavolul acolo este răul, acolo sunt scandaluri, certuri, boli, acolo sunt nenorociri, etc. În timp ce acolo unde există Dumnezeu, domnește sănătatea, bucuria, pacea, fericirea, calmul, seninătatea, dragostea, blândețea, etc. Aduceți-L pe Dumnezeu în casa voastră și atunci demonii și toate uneltirile lor vor fugi. Această pildă adevărată ne arată ce trebuie să facem pentru a ne apăra de satana și de vrăjile lui. Aduceți pe Dumnezeu înăuntrul vostru și nu vă temeți. Din puternic, diavolul se transformă înaintea lui Hristos într-o ființă neputincioasă. Din leu se face furnică fără putere. Pentru aceasta creștinii credincioși care se roagă, care se spovedesc des, care se împărtășesc des, care merg la biserică în mod regulat, care stropesc casele lor cu agheasmă și împlinesc, în general, datoriile credinciosului creștin, nu numai că nu se tem de satana, ba chiar satana se teme să se mai apropie de casa lor. La acești creștini, în inimile cărora stăpânește Hristos, nu încape diavolul și slujbele lui care sunt vrăjitoriile. Astfel credincioșii sunt pentru totdeauna apărați de toate uneltirile satanicești și de însuși satana. Deoarece satana vede pe Hristos în inima lor și fuge departe. Vrei să te păzești tu și familia ta de satana și vrăjitorii? Soluția este doar una: Hristos – Spovedanie – Sfânta Împărtășanie.

Arhimandritul Nectarie Moulatsioti

Extras din ”Despre farmece și cum pot fi ele dezlegate”, Ed. Bunavestire, Galați, 2003, pag. 22

loading...

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

 1. trif spune:

  cunosc cateva familii de sectanti, care l-au parasit pe Hristos, au luat toate icoanele si le-au aruncat si cu toate acestea le merge f bine in aceasta viata, au copii frumosi si sanatosi, au joburi bune, mai nou si-au gasit de lucru si in strainate, in concluzie totul le merge brici; ducandu-ma la biserica intr-o duminica s-a citit evanghelia saracului Lazar , iar la finalul slujbei cand se tine cuvantarea, parintele a spus ca iadul si raiul nu sunt niste locuri unde Dumnezeu ingramadeste sufletele ci sunt niste trairi ale constiintei fiecarui individ iar diavolii pictati pe peretii manastirilor si conceptul de diavol este o reprezentare a starii vesnice in care te vei afla daca alegi calea cea rea.

 2. iulan spune:

  APROPO DE SECTANTI , (CAZ REAL ) ,UN FOST CRESTIN ORTODOX CARE A RENUNTAT LA CREDINTA , LA ICOANE ,LA TOT SA DAT LA SECTANTI . INTR-O ZI MERGE LA FOSTA BISERICA DIN CARTIER ,ORTODOXA SI AI SPUNE PARINTELUI ..PARINTE DE CAND M-AM DAT LA SECTE ,,NU MAI FUMEZ ,, NU MAI CURVESC ,,,AM RENUNTAT DEODATA LA MULTE PATIMI ….LA CARE PREOTUL ,,,OMULE ACUM DIAVOLUL TI-A CASTIGAT SUFLETUL ,,,,FARA -LUPTA,,, DECI TRAGETI CONCLUZII

  • Ecaterina spune:

   Așa este.. Și au vândut sufletul…Viață,este o luptă,o lupta in care binele trebuie să fie cel spre care să tindem!Sa fim OAMENI,să avem milă de cel sărman,să fim blanzi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.