Țara în care aproape niciun tânăr sub 25 de ani nu mai crede în Dumnezeu

islanda

Potrivit unui sondaj realizat în Islanda de către un ONG local, niciun tânăr cu vârsta mai mică de 25 de ani nu mai crede în existența lui Dumnezeu sau în facerea lumii relatată în Biblie. Cei chestionați de către sondajul comandat de Asociația Umanistă de la Reykjavík, au avut de răspuns la întrebarea: ”Cum a apărut Universul?”. Mai mult, chestionarul oferea și variantele de răspuns acceptate: „printr-o explozie – Big Bang” , „Dumnezeu a creat Universul” sau „Nu știu” și „Nu răspund”.

Ei bine, 93,9% dintre respondenți au declarat faptul că acesta a apărut în urma unei explozii, Big Bang, în timp ce 6 % au declarat fie că nu știu, fie că nu vor să participe.

Potrivit revistei The Island Magazine, tot sondajul a mai arătat faptul că din ce în ce mai mulți tineri se declară atei în Islanda, față de persoanele mature: „80,6 % din cei cu vârste mai mari de 55 de ani au declarat că sunt creștini, în timp ce doar 11,8% atei. Asta în timp ce 40,5% dintre tinerii sub 25 de ani s-au declarat atei.”

În schimb, în țara noastră potrivit unui sondaj realizat de INSCOP în vara anului trecut și preluat de Agerpres, 96,5% dintre români cred în Dumnezeu, 84,4% cred în sfinți, 59,6% cred în existența raiului, 57,5% în cea a iadului, iar 54,4% în viața de apoi.

Traducere și adaptare: Radu Ungureanu

Surse: independent.co.ukcunoastelumea.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Gavriil spune:

    Cei chestionați de către sondajul comandat de Asociația Umanistă de la Reykjavík… Ehei, daca a fost o asociatie umaniste, am mari indoieli… Imposibul asa ceva!

  2. Peter spune:

    Islanda, un pământ cu case frumoase.
    Dar una este frumusețea de aici și alta cea din Cer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.