BURUIANA MIRACULOASĂ: alungă REUMATISMUL, combate ACNEEA şi stimulează FICATUL

Burdock

Una dintre cele mai răspândite plante din lume, această buruiană se agaţă cu uşurinţă de haine şi se găseşte pe toate câmpurile. Deşi ignorată de mulţi şi aruncată, este un leac excelent, bun la toate.

Brusturele, cunoscut şi sub denumirea de captalan, lipan sau podval-mare, conţine uleiuri eterice, substanţe amare, săruri minerale şi vitamine din complexul B, fiind o plantă extrem de sănătoasă.

Specialiştii în fitoterapie afirmă că această plantă are proprietăţi detoxifiante, antioxidante şi antibacteriene, fiind utilă în prevenirea şi tratarea unor boli care de care mai variate, de la diabet, tulburări hepatobiliare şi boli reumatice, până la probleme de natură dermatocosmetică.

Combate diabetul

Datorită conţinutului de substanţe active care reglează nivelul glicemiei din sânge, ceaiul din rădăcină de brusture este un adjuvant recomandat în lupta contra diabetului. O astfeld e curtă prevede consumul a trei – patru căni de ceai, câte 15 zile pe lună.

Stimulează activitatea ficatului şi a bilei

Brusturele apără organismul de efectele unor substanţe nocive, precum tutunul şi alcoolul, şi stimulează funcţia hepată-biliară.

Detoxifiază organismul

Datorită substanţelor active conţinute, cum sunt sărurile de potasiu, vitaminele din complexul B, uleiurile volatile şi tannina, brusturele este unul dintre cele mai eficiente leacuri în detoxifierea organismului.

Reduce nivelul glicemiei

Cercetările au dovedit că prin consumul ceaiului din rădăcină de brusture nivelul zahărului din sânge se reduce simţitor. De aceea, fitoterapeuţii recomandă terapia cu un astfel de ceai mai ales bolnavilor de diabet.

Tratează acneea

Brusturele este una dintre plantele cu cel mai puternic efect antimicrobian, datorită conţinutului de arctiozidă, o substanţă al cărei efect în organism este comparabil cu al penicilinei. Astfel, ajută la tratarea celor mai frecvente infecţii ale pielii, cum ar fi acneea, furunculoza sau cuperoza.

Combate afecţiunile prostatei

Un alt beneficiu al ceaiului de brusture este cel de a ameliora afecţiunile prostatei. Un studiu a demonstrat că acest ceai a dat rezultate excelente atât la persoanele în vârstă, cât şi la tineri.

Opreşte căderea părului

Brusturele, care s-a dovedit a fi un excelent tonic capilar, este folosită în tratamentul contra alopeciei, întrucât preparatele pe bază de brusture încetinesc sau chiar opresc căderea părului.

Alungă reumatismul

Compreselor cu decoct din rădăcină de brusture au capacitatea de a atrenua şi chiar alunga durerile cauzate de reumatism, de luxaţii şi de entorse.

Sursa – ziuadecluj.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.