Ghimbirul, inamicul diabetului de tip 2

ghimbir-diabet-de-tip-2

Studii despre ghimbir au dovedit eficienta acestuia in peste 150 de afectiuni, iar diabetul de tip 2 este in capul listei. Avand in vedere ca medicamentele pentru diabet sunt asociate cu o mortalitate cardiovasculara crescuta, alternativele naturale sunt mai cautate ca niciodata.

Desi ghimbirul este utilizat mai ales sub forma de condiment, rolul sau ca agent de vindecare este deseori neglijat in societatea moderna, in ciuda miilor de ani de utilizare dovedita ca medicament extrem de eficace. Stiinta moderna insa, reuseste, in cele din urma, sa ajunga din urma intelepciunea straveche. De exemplu, exista peste 2100  de studii publicate  despre proprietatile medicinale ale ghimbirului in literatura de specialitate, iar baza de date de pe Greenmedinfo.com contine dovezi ca poate fi util in peste 170 de afectiuni de sanatate diferite si ca are peste 50 de efecte buy bimatoprost online.

In special, dintre toate afectiunile cuprinse in baza de date pentru care ghimbirul are valoare terapeutica, diabetul de tip 2 se afla pe primul loc, cu sapte studii in baza de date Greenmedinfo.com care ii dovedesc eficienta. Si studiile continua sa apara…

Jumatate de miliard risca sa dezvolte diabet de tip 2

Diabetul de tip 2 este o afectiune metabolica in care simptomul principal este nivelul ridicat de zahar in sange (hiperglicemia), dar si inflamatii si stres oxidativ care aduc cele mai mari prejudicii si duc la morbiditatea si mortalitatea asociate cu boala. Aceasta afectiune este declansata in principal de o combinatie intre dieta occidentala incompatibila cu nevoile nutritionale, lipsa de activitate, disbioza intestinala si expunerea la substante chimice multiple si cumulative. Cu toate acestea medicii nu stiu sau nu isi dau interesul sa rezolve aceste cauze declansatoare ale bolii, optand pentru solutii medicamentoase si o atitudine fatalista care nu este in interesul nimanui.

Se estimeaza ca jumatate de miliard de persoane vor fi diagnosticate cu diabet de tip 2 la nivel global in urmatoarele doua decenii. Tratamentul principal care se aplica in mod obisnuit, cu medicamente antidiabetice administrate oral si insulina sintetica, nu fac decat sa mareasca riscul de deces, fiind vitala identificarea unor alternative mai eficiente.

Cititi mai multe pe viataverdeviu.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.