La apusul libertății – “Drepturile” gay distrug viața unei credincioase de 70 ani

barronelle-1

Într-o continuă dispută culturală ce favorizează “identitatea” sexuală față de libertatea religioasă a unei persoane, nu deseori se întâmplă să vezi un curaj și o convingere așa de impresionantă. Dar chiar asta s-a văzut săptămâna trecută când proprietara unei florării, Barronelle Stutzman, i-a scris o scrisoare judecătorului statului Washington, exprimându-și intenția de a nu accepta un compromis în procesul intentat împotriva ei pe motiv că a refuzat să-și ofere serviciile pentru căsătoria unui cuplu gay. Scrisoarea ei merită citată în întregime:

Dragă Domnule Ferguson,

Mulțumesc că m-ați contactat și pentru oferta de a soluționa amiabil acest proces.

După cum vă puteți imagina, a fost extenuant, mental și emoțional, să fiu în centrul acestei controverse pentru aproape doi ani. Nu mi-am imaginat niciodată că a-mi folosi talentul și abilitățile date de Dumnezeu, și a face ceea ce m-a pasionat de trei decenii, va deveni într-o zi ilegal. Statul nostru ar fi un loc mult mai bun dacă ne-am respecta fiecare diferențele, și conducătorii noștrii ar proteja libertatea de a avea acele diferențe. Din 2012, cuplurile de același sex de pe tot cuprinsul statului Washington sunt libere să acționeze conform credințelor despre căsătorie. Dar eu urmând învățăturilor Bibliei despre căsătorie ca uniune dintre un bărbat și o femeie, nu mai sunt liberă să acționez conform propriilor mele credințe.

Oferta dumneavostră arată că, de fapt, nu mă înțelegeți nici pe mine și nici despre ce este vorba în acest conflict. Aici este vorba despre libertate, nu despre bani. Cu siguranță nu mă încântă idea de a-mi pierde afacerea, casa și tot ceea ce am, lucruri pe care procesul intentat împotriva mea amenință să le ia familiei mele. Dar libertatea mea de a-L cinsti pe Dumnezeu prin ceea ce fac este mult mai importantă. Constituția statului Washington garantează “libertatea de conștiință în toate chestiunile religioase”. Nu pot vinde această scumpă libertate. Îmi cereți să calc pe urmele unui binecunoscut trădător, unul care a vândut ceva de o inestimabilă valoare pentru 30 de arginți. Asta este ceva ce nu am să fac.

Mă rog să vă reconsiderați poziția. L-am servit cu drag pe Rob pentru aproape 10 ani, și voi continua să o fac cu bucurie de acum înainte. Doresc ce este mai bun pentru prietenul meu. Am avut ca angajați și am servit mulți membri ai comunității LGBT, și voi continua să o fac indiferent de ce se întâmplă cu acest proces. Ați ales să îmi atacați credința și nu ați făcut-o doar ca o chestiune legală, ci ca să îmi amenințați însăși mijloacele de existență, serviciul, hrana, locuința. Dacă sunteți într-atât de hotărât în a clarifica legea, atunci vă rog să renunțați la pretențiile asupra casei mele, afacerii mele, și a celorlalte bunuri. În schimb, puteți continua cu pretențiile legale în recurs. Vă mulțumesc încă odată pentru scrisoare și sper să îmi luați în considerare oferta.

Cu sinceritate,
Barronelle Stutzman

Doamna Stutzman nu se conformează. Refuză să cedeze în acest proces. Nu numai că nu se conformează, dar a răspuns cu sfidare, și pe bună dreptate. Le-a arătat ipocrizia. A evaluat costurile și a realizat că sfințenia conștiinței nu poate fi dată în schimbul unor fișe de la stat.

Pentru atitudinea ei, a fost ponegrită pe rețelele de socializare și numită “bigot discriminant” de instituții ca Think Progress, unul dintre activiștii căreia a declarat că refuzul ei de a se conforma înseamnă că “nu și-a învățat lecția.”

Doamna Stutzman este deasemeni amenințată cu pierdera bunurilor personale, nu numai afacerea. O bunică de 70 de ani cu mai puțin bani, mai puțin capital cultural decât mulți dintre cei care nu ar fi în stare de o asemenea poziție ca a ei.

Lobbyul drepturilor homosexualilor din America a avut mult succes, dar deja s-a întins până acolo unde insistă pe conformism ideologic, prin instaurarea fricii de a riposta. Prin ridicarea orientării sexuale deasupra oricăror altor considerente, prin subjugarea religiei creștine, a cărei antropologie a ajutat la formarea ordinii noastre constituționale. Împing lucrurile până la pedepsirea brutală a concetățenilor americani a căror credință, că mariajul are la bază diferențele dintre bărbat și femeie, a fost susținută de la începuturile cunoscute ale istoriei.

Cei care doresc să trăiască într-o societate liberă, indiferent dacă acceptă sau nu mariajul gay, ar trebui să condamne transformarea unor bunici nevinovare în călcători de lege. Eu o susțin pe Barronelle Stutzman. Tu?

Sursa: avereabisericii.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

9 răspunsuri

 1. Nea Makri spune:

  Si eu o sustin, ca toti oamenii normali la cap.
  America nu mai e demult pamantul fagaduintei ci pamantul decadentei. Ca si majoritatea asa ziselor state civilizate din europa.

 2. Om spune:

  Nu pot sa cred. Domna aia are ceva problem. E dreptul fiecaruia sa aiba ce-si doresc la nunta( nu conteaza ca e nunta intre un barbat si o femeie sau barbat si un alt barbat/femeie sau alta femeie).
  Aici e vorba de iubire de fericire.
  Intelegeti ca nu conteaza cu cine te insori/mariti conteaza sa fii fericit.
  Eu nu o sustin pentru ca nu merita !!!

 3. diana spune:

  Fiecare are anumite convingeri si anumite lucruri in care crede . Aceasta femeie nu a facut nimic gresit , doar a refuzat sa ofere un serviciu unor oameni . Dar e refuzat asta pe premiza a ceea ce spune Biblia . Unii cred in Dumnezeu ,altii nu, dar nu e un motiv sa fii jignit si insultat pentru ca tu crezi si altii nu . Poti avea prieteni,cunostinte care sunt gay ,dar asta nu inseamna ca trebuie sa fii de acord cu modul in care ei traiesc.

 4. george spune:

  Nu se intelege de ce servicii a refuzat – sa realizeze buchete florare pentru ” nunta ” unui cuplu gay, sau ce ?….pentru asta chiar risca sa-si piardă afacereasi casa, ” in cea mai mare democratie din lume ” ?

 5. macoviciuc spune:

  Homosexualilor,dupa ce ca sunt asa cum sunt,nu le mai ajunge propria ograda,mai intind mana si in ograda vecinului.E un grav abuz,o infractiune grava ceea ce se intampla,deoarece ,pe langa faptul ca e discriminare crasa,pentru ca deposedeaza pe cineva fara aceeasi orientatre de bunuri si alte drepturi care i se cuvin in mod legal,mai vor si sa ii restrictioneze dreptul la munca!Pentru perversi totul,pentru cei normali,nimic.Frumos guvern mai au si astia!Iata ce misto e marea globalizare:infractorii sa stapaneasca lumea!Daca nu v-ati dat seama…va spun acum.

 6. M.Hendea spune:

  sint de accord cu dna Barronelle Stutzman, parerea mea ca au prea multe drepturi, mai multe decit majoritatea si atunci cu pasi mici vor sa puna stapinire pe tot si sa conduca ei lumea. Cit despre moravurile si obiceiurile lor nu vreau sa comentez , dar intotdeauna au fost la marginea societatii, acuma vor sa fie in frunte, sa faca ei legea sa se razbune, pentru ca nu vrem sa fim ca ei.,ca avem o conduit mostenita si probata(casatoria intre un barbat si o femeie, perpetuarea specie).
  Sa le dea Dumnezeu minte!

 7. Daniela spune:

  Daca vi se pare ca homosexualii sunt discriminati in aceasta situatie, nu vi se pare ca si aceasta femeie este discriminata pentru credinta ei? Este posibil asa ceva intr-o democratie?
  Cuplul respectiv n-are decat sa se duca la alta florarie dar aceasta femeie risca sa piarda totul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.