Știința, fără religie, poate provoca o catastrofă mondială

Rectorul Universitatii Naționale de Cercetare Nucleară (MIFI) din Moscova, Rusia, consideră că este important ca elevii săi să se familiarizeze cu Învățătura de Credință. Știința, fără religie, poate duce la o catastrofă mondială, considera acesta.

Nu este niciun secret faptul că știința si-a croit drumul, prin proclamarea prioritatii cunoștințelor sale in raport cu spiritualitatea (in epoca Reformei) și prin inevitabila sa zeificare (a științei), iar progresul științific și tehnic au continuat sa dezamăgeasca în atotoputernicia lor, in secolul al XX-lea.

Fiecare pas important intre cele mai mari descoperiri științifice (realizările anterioare dovedindu-se a fi inexacte sau chiar incorecte) au făcut ca această dezamăgire să crească”, a spus Mihail Strikhanov, intr-un interviu pentru Nezavisimaia Gazeta, publicat in urma cu o zi.

Potrivit acestuia, în cele din urmă, omenirea va ajunge la o atractie in masa fata de ocultism, „sau chiar spre satanism”. Savantul consideră că poveștile despre OZN-uri și fenomenele stiintifico-fantastice (SF) dovedesc „o alta formă modernă a credințelor oculte”.

„Aceasta înseamnă ca știința care se bazeaza pe poziții ateiste, primitive, duce la această formă de religiozitate satanista”, considera rectorul MIFI.

Potrivit acestuia, cunoștințele științifice adevărate nu se pot limita la o singură metodă: „În acest caz, religia și teologia au devenit instrumente puternice de studiere a lumii, iar împreună cu știința, înțelegerea tradițională putand crea o viziune asupra lumii mai adecvata, multi-dimensionala”, a garantat rectorul.

In urma cu doi ani, va reamintim (vezi ARHIVA Lăcaşuri Ortodoxe®), un Departament de Teologie a fost infiintat in cadrul Universitatii Nucleare, care ramane principala instituție de învățământ superior din Rusia, si care ii pregătește pe specialistii in fizica atomica. Această decizie a provocat discuții aprinse în comunitatea științifică și mass-media. Anterior, Patriarhul Kirill sfintise o capelă în cadrul aceluiasi Institut.

Mihail Strikhanov

Dezvoltand subiectul conexiunilor existente intre știință și religie, rectorul MIFI a remarcat faptul că „știința neutra din punct de vedere spiritual și moral nu este nici buna, nici rea, dar se poate transforma în ceva rău, aceasta cunoștința artificiala putand duce la coruperea personalității umane și la o catastrofa ecologică globală”.

Potrivit acestuia, religia este un set de valori morale, iar „în cazul în care fizicienii și alți oameni de știință nu sunt ghidati de aceste valori, se vor indrepta în mod inevitabil spre catastrofa coruperii umanității și a distrugerii mediului”, a avertizat Strikhanov.

De cealalta parte, va reamintim ca Parintele Cleopa, marele duhovnic al romanilor, amintea intr-una din predicile sale despre pericolul pe care il reprezinta, in mod asemanator, credinta fara stiinta: Caci, cum vei avea pretentia ca ai avea cunostinta despre ceea ce se intampla dincolo de aceasta lume, in ceruri, odata ce tu nu stii nici macar ce se intampla langa tine, aici, pe pamant?

Sursa: lonews.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Metatron spune:

    Stiinta oamenilor in ochii lui Dumnezeu e nebunie, ceea ce nu pricep oamenii, e ca la biserica , prin experienta si tainele ei sfiinte , esti invatat sa iti depasesti conditia de animal si sa te asemului Creatorului, slavit sa i fie numele in vecii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.